Däck tillverkade av Pet Bottles av Continental vid Tour de France

Däck gjorda av husdjursflaskor av Continental på Tour de France
Däck tillverkade av Pet Bottles av Continental vid Tour de France

Nedräkningen har börjat för Tour de France, som anses vara den mest prestigefyllda cykeltävlingen i världen. Continental, en av huvudsponsorerna för loppet, som startar den 1 juli 2022 i Köpenhamn, Danmarks huvudstad, kommer att stödja de officiella fordonen vid evenemanget med PremiumContact 6 och EcoContact 6 Q-däck. Däck tillverkade av Continental med återvunna PET-flaskor kommer också att användas på turnén för första gången i år. Continental, en av turnéns fem huvudsponsorer sedan 2019, meddelade att man har förlängt det långvariga partnerskapet och sponsringen till 2027.

Världens största cykellopp, Tour de France, inleds den 1 juli 2022, med en officiell 13 kilometer lång turné i Köpenhamn. Evenemanget kommer återigen att åtföljas av ŠKODA officiella fordon från Amaury Sport Organisation (ASO), arrangören av loppet. Däcksupporter för de officiella fordonen kommer att vara Continental, en av organisationens sponsorer. Inför turnén meddelade Continental att de har förlängt sin huvudsponsring till 2027. I år kommer Continental PremiumContact 6 och EcoContact 6 Q-däck tillverkade av återvunna PET-flaskor att användas för första gången på turnén.

Enno Straten, chef för strategi, analys och marknadsföring, EMEA, Continental Tyre Business, sa: "Vi stödjer de ytterligare hållbarhetsmålen för Tour de France. Det är därför som tourens fordon kommer att använda de senaste och mest hållbara däcken Continental kan erbjuda för närvarande.”

ContiRe.Tex-teknologi ger hållbarhet till loppet

Däcken på fordonen som följer med turnén inkluderar ContiRe.Tex-teknik, som Continental först introducerade i augusti 2021. Polyestertråden som används i karossen, som är bärarramen för ett däck, är tillverkad av återvunna PET-flaskor utan några mellanliggande kemiska steg. Varje uppsättning däck Continental-tillbehör för årets turné innehåller cirka 40 polyester gjorda av PET-flaskor.

Continental har som mål att vara det mest avancerade och innovativa däckföretaget när det gäller ekologiskt och socialt ansvar senast 2030. "Vi är stolta över att kunna erbjuda en ny hållbar lösning till premiumdäckvärlden med ContiRe.Tex-teknologi. Denna lösning används också framgångsrikt i Extreme E-serien och kommer snart att ingå i vår serieproduktion”, säger Enno Straten. Det är därför de måste lita på däckens prestanda. Vi tror att våra premiumdäck är perfekta följeslagare på våta backar och på långa raka etapper”.

Det blir den första turnén som startar i Danmark

Den 109:e upplagan av Tour de France startar den 1 juli i Köpenhamn, Europas cykelhuvudstad, och avslutas efter cirka 3.300 21 kilometer och 22 etapper på den magnifika boulevarden Avenue des Champs Élysées i Paris. 176 professionella cyklister från 19 lag kommer att möta en 6 kilometer lång kullerstensväg samt XNUMX bergsetapper, inklusive den legendariska toppen L'Alpe d'Huez i den femte etappen.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar