Castrol Ford Team Turkey uppnår nya prestationer i Eskişehir Rally

Castrol Ford Team nådde nya framgångar i Turkiet Eskisehir Rally

Castrol Ford Team Turkey, som tog Turkiet EM, behåller sitt mästerskapsanspråk med sina unga piloter under den nya säsongen, som firar sitt 25-årsjubileum.

Castrol Ford Team Turkey nådde många framgångar med sina unga piloter i Eskişehir ETİ (ESOK) Rally, den tredje etappen av Shell Helix Turkey Rally Championship som hölls mellan 23-25 ​​juni.

Europamästaren Castrol Ford Team Turkey, som vann rallyt med 116 specialsträckor med en total längd på 8 km på asfalt, vann 4 gånger tidigare. Samtidigt som han tävlade med sina unga piloter som ett helt lag, den 4-hjulsdrivna Ford Fiesta R5 och Ali Türkkan och Burak Erdener-duon vann ungdomskategorin och vann den allmänna klassificeringen.

Efter den ceremoniella starten som hölls på Odunpazarı Evleri-torget torsdagen den 23 juni 2022 kl. 20.30 startade Eskişehir ETİ (ESOK)-rallyt fredagen den 24 juni kl. 10.00 på Servis Park i Eskişehir Atatürk Stadium med 4 specialevenemang. passerades och loppet avslutades i Service Park igen. Varierande väderförhållanden spelade stor roll under den andra dagen, som startade klockan 25:10.00 lördagen den 1999 juni. Ali Türkkan, som är född 2, och den erfarne andrapiloten Burak Erdener, som vann europamästerskapen i rallycupen "Youth" och "Two Wheel Drive" för vårt land förra året, och den erfarne co-piloten Burak Erdener, tog den tredje plats i loppet med regnförväntningarna och däcket i sista slingan Tack vare sin strategi klättrade de till andraplatsen i slutskedet. Ümitcan Özdemir och hans andrapilot Batuhan Memişyazıcı, som har vunnit back-to-back mästerskap med sin Fiesta R2T-bil i 2-hjulsdriftklassen de senaste åren, placerade sig på femte plats i den allmänna klassificeringen. Genom att tävla med Ford Fiesta R3T i ungdomsklassen ökade Can Sarıhan och hans andrapilot Sevi Akal sin erfarenhet på asfalt och behöll sin XNUMX:e plats.

Konkurrensen var hög i Fiesta Rally Cup

Tävlingen var på hög nivå med deltagandet av de nya 2017WD Rally4s i Fiesta Rally Cup, som har fortsatt med sitt nya format sedan 3 och är speciellt anordnad för Ford Fiestas, av Castrol Ford Team Turkey.

Serhan Türkkan-Koray Akgün, som vann Yeşil Bursa Rally i säsongens andra lopp och blev ledare för Fiesta Rally Cup, vann FRC General Classification i Eskişehir Rally, den 2:e etappen av Shell Helix 2022 Turkey Rally Championship . Türkkan och Akgün-duon vann förstaplatsen i Fiesta Rally3 med sin höga fart och placerade sig på sjätte plats i det allmänna klassificeringen.

Medan duon Efe Ünver och Bahadır Gücenmez vann andraplatsen i FRC General Classification, placerade duon Burak Title och Bahadır Özcan på tredje plats med Fiesta Rally4. Burak Title, som tävlade om Turkey Rally Two Wheel Drive Championship med Ford Fiesta Rally4, var också i toppen av FRC:s tvåhjulsdrivna Fiesta.

Det iranska laget Sabre Khosravi och dess co-driver Hamed Majd, som har deltagit i Fiesta Rally Cup, som också är öppen för internationella idrottare, sedan förra loppet, vann ledarskapet med Fiesta R1T efter att ha placerat sig tvåa i R1- ST-klassen i Yeşil Bursa Rally och vann sina cuper på pallen.

Castrol Ford Team Turkey-piloter dominerade också TOSFED Rally Cup

Samtidigt gav Oğuz Gürsel poäng till TOSFED Rally Cup, och FRC-piloterna dominerade även TOSFED Rally Cup. Levent Şapcılar-Deniz Gümüş från Castrol Ford Team Turkey vann förstaplatsen, medan Erdem İlbayli – Soner Cevik kom på andra plats. Hakan Gürel-Çağatay Kolaylı från samma lag tog också tredjeplatsen.

Castrol Ford Team Turkey vann Eskişehir ETİ (ESOK) Rallyt, som avslutades med avslutningsceremonin och prisceremonin framför ESPARK lördagen den 25 juni klockan 16.42, medan Ford-märket noterade i detta lopp med sin prestation, hållbarhet och djupt rotad historia inom rallysport. Det listades som det mest föredragna bilmärket i listan.

Vi närmar oss vårt mål steg för steg med våra resultat i Eskişehir ETİ (ESOK) Rally

Mästarpiloten för Castrol Ford Team Turkey, Murat Bostancı, arbetar nära de unga piloterna i laget genom att coacha piloterna i år. Serdar Bostancı, som har varit lagdirektör sedan lagets första dag, står också i spetsen för laget.

Bostancı överförde sina långa erfarenheter i Turkiet och Europa till unga piloter och uppgav att de genomförde den tredje etappen av Turkietrallyt, Eskişehir ETİ (ESOK) Rallyt, med stolta resultat. I sin bedömning sa Bostancı: "Castrol Ford Team Turkey, som blev yngre förra året för att stödja ungdomar i turkiska rallysporter och är det yngsta rallylaget i Turkiet med en medelålder på 22, siktar på att vinna det 25:e mästerskapet på sitt 15:e säsong. Vi närmar oss detta mål steg för steg med våra resultat i Eskişehir ETİ (ESOK) Rally. Castrol Ford Team Turkey, som körde mer än 20 bilar samtidigt i det turkiska rallymästerskapet, vann i år 2022 Turkey Rally Brands Championship, 2022 Turkey Rally Championship, 2022 Turkey Co-Pilots Championship, 2022 Turkey Rally Young Drivers Championship och 2022 Turkey Rally Two Wheel Drive. Han kommer att tävla om mästerskapet. Vi kommer att fortsätta vår kamp tillsammans med våra unga piloter i de kommande etapperna.”