Unescos världsarvskandidat Ayvalık Panel Series fortsätter

Unescos världsarvskandidat Ayvalik Panel Series fortsätter
Unescos världsarvskandidat Ayvalık Panel Series fortsätter

I panelserien "UNESCO World Heritage Candidate Ayvalık"; Den andra panelen med titeln "Informationshantering i Ayvalık Conservation and Planning Process" hölls på Nejat Uygur-scenen på Vural Cinema med information från arkitekten Ayşegül Özer.

I panelen diskuterades informationshantering inom bevarande och planering genom processerna för bevarande, inventering och registrering med GIS-system för Ayvalık.

Özer, som fortsätter sina doktorandstudier om "Bevarande av Exchange Architectural Heritage in Turkey and Greece: Ayvalık and the example of Rethymno" vid Aristoteles University of Thessaloniki, fokuserade på processen att skapa en GIS-baserad inventering av 5330 byggnader i Ayvalık, jämförande analyser av staden Ayvalık över Kreta / Rethymno, naturvård.Han delade information inom ramen för studier som kan utföras på Ayvalık genom att presentera olika exempel från landet som begreppet konceptet med ett system med övre och nedre skikt , som inte bör övervägas endast i fråga om arkitektonisk restaurering av byggnader.

Ayvalıks borgmästare Mesut Ergin uppgav att de tar bestämda steg för att komma in på den permanenta listan och att de vill uppnå detta. President Ergin sa: "Vi vill tacka arkitekten Ayşegül Özer för att hon presenterade hennes akademiska verk och delade dem med oss. Vi hoppas få se de dagar då panelserien kommer att fortsätta och vi kommer att vara med på UNESCO:s permanenta lista mycket snart.”

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar