Tunneln som öppnats för Ankara Sivas YHT Line är påfylld

Tunneln som öppnats för Ankara Sivas YHT Line är återfylld
Tunneln som öppnats för Ankara Sivas YHT Line är påfylld

Säkerhetstunnlarna som öppnats i Kavak-Sandal-regionen i Yıldızeli-distriktet för Ankara-Sivas höghastighetståg (YHT) håller på att fyllas igen på grund av felaktig planering.

CHP Sivas biträdande Ulaş Karasu meddelade att säkerhetstunnlarna som öppnats i Kavak-Sandal-regionen i Yıldızeli-distriktet för Ankara-Sivas höghastighetståg (YHT), som är under uppbyggnad, har börjat fyllas igen med motiveringen att de var felaktigt planerade. Karasu sa: "Vi väntar på att transportministern ska förklara varför denna linje har fyllts på igen."

Ulaş Karasu uppgav att de tidigare öppnade 2008 kilometer långa säkerhetstunnlarna på Ankara-Sivas YHT-linjen, vars grund lades 2021 av statens järnvägar och vars konstruktion fortsätter, även om den är planerad att vara färdig 20, och för vilka 2 miljarder TL har spenderats hittills, började fyllas på och sa att det var "felplanerat". I ett uttalande som gjordes idag i säkerhetstunneln, sa Karasu:

Instruerad att fylla på

"Kavak-Sandal-regionen på Ankara-Sivas höghastighetståg. Här är T-18-tunneln. Jag är på vägen som är öppen för två säkerhetstunnlar just nu. Denna rutt består av ett område på cirka 2 kilometer. Detta område öppnades av statens järnvägstjänstemän för att bygga en säkerhetstunnel här. Markförbättringar gjordes. I denna region, som består av bördig jordbruksmark, genomfördes expropriationsarbeten trots motstånd från bönderna. I sista stund, när alla utgrävningar var gjorda och arbetet påbörjats, beordrade Statens Järnvägar att här begicks ett misstag, att denna plats var fel och att denna bana skulle fyllas på igen. Linjen laddas nu.

"Vi väntar på transportministern"

Detta är ett av de bästa exemplen på hur vårt lands resurser slösas bort och hur rättigheterna för en ofullbordad föräldralös i detta land tillskansas. Miljontals liras pengar spenderas... Tyvärr stängs det igen med förståelsen av "vi gjorde ett misstag", det begärs att stängas. Jag skulle vilja ropa till tjänstemännen på Statens Järnvägar och Transportministeriet: Om du inte kan det här jobbet, om du inte bär de personer som kan det här jobbet till personalen, om du inte tar med den kvalificerade personalen till inläggen, här är händelserna som ägde rum på Sivas höghastighetståg som händer över hela regionen. Det finns ständiga bucklor och halkar. Det är alltid fel produktioner och Sivaslı fortsätter att vänta på höghastighetståget, tyvärr. Vi kommer att be om redovisningen av detta, redovisningen av dem som gjorde detta misstag och de nödvändiga redovisningarna när vi kommer till makten genom domstolen. Låt ingen tvivla på det. Men nu väntar vi på förklaringen till varför denna linje har fyllts på från transportministern.”

Karasu förde frågan till den turkiska nationalförsamlingen.

Karasu lämnade in en parlamentarisk fråga i ämnet där han bad transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu att svara. Karasu frågade minister Karaismailoğlu, "Av vilken anledning avbröts byggandet av säkerhetstunneln som skulle byggas i nämnda område? Hur mycket anslag har anslagits hittills för dessa tunnlar i turkiska lira? Görs det någon undersökning för att fastställa om säkerhetstunneln, vars konstruktion har ställts in, utgör en risk när det gäller navigeringssäkerhet?

Liknande annonser

1 Kommentar

  1. kostnaden för arbetskraft och tidsåtgång bör förklaras.

Yorumlar