Thales ska designa och bygga Cairos tunnelbanelinje 4 i Egypten

Thales Egypten ska designa och bygga Kairos tunnelbanelinje
Thales ska designa och bygga Cairos tunnelbanelinje 4 i Egypten

Thales har tillsammans med sina partners Orascom Construction och Colas Rail tecknat ett kontrakt för att leverera sina avancerade och integrerade digitala lösningar för telekommunikation, centralstyrning och biljettförsäljning i ett nyckelfärdigt tillvägagångssätt (design, leverans, distribution och 2-årigt underhåll).

Fas 4 av tunnelbanelinje 1 kommer att förbinda Storkairos centrum med Giza Pyramid Complex i sydvästra Storkairo. Det representerar en viktig axel för att underlätta flödet av människor i en av Egyptens mest befolkade städer. Linjen förväntas också bli mycket använd av turister, eftersom den kommer att ansluta till pyramidplatsen och det framtida Grand Egyptian Museum. Detta nya projekt är en strategisk pelare för att fortsätta tillväxten av Kairos tunnelbanesystem.

För detta projekt kommer Thales att leverera och installera hela omfattningen av integrerade kommunikations- och kontrollsystem (inklusive radio, multitjänstnätverk, telefon- och trådlösa LAN-system vid vägkanten, vägkantsutrustning för säkerhetssystem, passagerarinformation och meddelanden, driftkontrollcenter). och Intäktsuppbördslösningar. Dessa robusta och pålitliga tekniska system är nyckeln till att säkerställa smidiga passagerarresor.

Fas 4 av Cairo Metro Line 2 kommer i ett senare skede, med ytterligare 23,5 km, 19 stationer och 92 tåg.

Thales Egypten ska designa och bygga Kairos tunnelbanelinje

Detta kontrakt markerar vårt starka engagemang för NAT för att stödja utvecklingen av Cairo Metro och GTS:s 30+ år av närvaro inom kollektivtrafik i landet, tidigare det första biljettsystemet för Cairo Line 1 och biljettlösningar för Integrated Communications, Control and Lines 2 och 3. .

"Vi är stolta över att ha blivit utvalda att hjälpa till att växa Greater Cairo Metro tillsammans med våra partners. Denna nya linje 4 kommer att avsevärt öka folktätheten i en av Egyptens mest befolkade städer. Tack vare Thales och dess partners teams engagemang, professionalism och flexibilitet bekräftar detta kontrakt förtroendet och den långsiktiga relationen med företaget. NAT har byggts under de senaste 30 åren. Vi är glada över att kunna ta med våra senaste integrerade kommunikations- och kontrollsystem till Egypten kopplade till vårt innovativa biljettsystem. Det är en stor uppskattning av Thales förmåga att fånga och leverera komplexa projekt baserade på integrerade lösningar. Detta storskaliga och strategiska projekt stärker vår ledande position i Kairos tunnelbana.” – Benoît Couture, vice vd för integrerad kommunikation och revision, Thales

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar