Samsuns höghastighetstågprojekt skjuts upp till 2053

Samsun höghastighetstågprojekt återstår under året
Samsuns höghastighetstågprojekt återstår 2053

Slutdatumet för höghastighetståget (YHT), som Samsun har väntat på i flera år, har ändrats igen. Ministeriet för transport och infrastruktur har som mål att sätta Merzifon-Samsun-linjen på höghastighetståget Samsun-Ankara i trafik mellan 2026-2035.

För höghastighetståget Samsun-Ankara, orden "startar, startar, slutar" som ges under de senaste åren, var det en besvikelse att detta projekt inkluderades i omfattningen av 2053 Vision-projekt från ministeriet för transport och infrastruktur.

Invånarna i Samsun, som har väntat på höghastighetståget-höghastighetståget i flera år, blev chockade av informationen om att Merzifon-Samsun-linjen kommer att implementeras 2053-2026 bland de 2035 Vision-projekt som tillkännagavs av ministeriet . Nuri Seven, ordförande för Our Love Samsun Platform, sa i ett uttalande: "Det har tillkännagetts att höghastighetstågsprojektet, som kommer att etableras mellan Samsun och Ankara och som är tänkt att minska resan på 2 timmar, är planerat att vara färdig 2053. I de uttalanden som gjorts under de senaste åren stod det att höghastighetståget skulle starta sina flygningar 2023. Vi blev förvånade över att se att datumet var satt till 2053. Vi kan inte förstå varför arbetet som har pågått i flera år tar så lång tid.”

Nuri Seven noterade att den satsning på höghastighetståg som Samsun förväntade sig skulle slutföras vid ett tidigare tillfälle, och konstaterade att inkonsekventa uttalanden om projektet drar medborgarna i misstro.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar