Miljöfrivilliga samlade in 4,8 ton avfall i Erciyes

Miljövolontärer samlade massor av avfallspoliser i Erciyes
Miljöfrivilliga samlade in 4,8 ton avfall i Erciyes

Naturälskare, som samlades på toppmötet för en ren Erciyes, städade miljön som en del av "Blue & Green Day in Erciyes"-evenemanget. I tillställningen där 300 personer deltog samlades 4.8 ton avfall in.

Kayseri Erciyes Inc. "A Blue & Green Day in Erciyes", som görs traditionell och organiseras varje år, hölls i år lördagen den 11 juni 2022 med anledning av Världsmiljödagen.

Aktiviteten, som genomfördes med sloganen "Hand i hand för en ren Erciyes", genomfördes med stöd av Kayseri Metropolitan Municipality, Kocasinan Municipality, Melikgazi Municipality, Kaytur, Kayseri Transportation Inc., icke-statliga organisationer, sportklubbar och naturen älskare med miljömedvetenhet.

Miljövolontärer, som samlades i Tekir Kapı-området på 2.200 300 meter, delades in i olika grupper; tältcampingområde, banor, daglig picknickplats och fältstädning i tabbydammens område. I tillställningen där 4,8 personer deltog samlades XNUMX ton avfall in.

I denna aktivitet, som bidrog till att skapa miljömedvetenhet hos barn, både städade dagiselever och hade roligt. Sedan doppade barnen händerna i färgburken, gjorde barnen ett handavtryck på väggarna och skapade färgglada mönster med sina små händer.

Efter programmet fick alla deltagare som deltog i evenemanget en Ball Velvet-blomma till minne av dagen.

Kayseri Erciyes AŞ säger att de syftar till att skapa miljömedvetenhet hos våra människor. Riktning. Växlingskurs. President Dr. Murat Cahid Cıngı sa, "Erciyes Mountain har blivit ett värde inte bara för vårt Kayseri, vårt land, utan också för världens mänsklighet. Våra besökare från hela världen kommer till Erciyes. Denna miljö, som används intensivt, orsakar oundvikligen miljöföroreningar. Även om våra kommuner, särskilt kommunerna Metropolitan, Melikgazi och Hacılar, ständigt samlar in föroreningarna och avfallet här, lämnas avfallet till miljön eftersom vårt berg har blivit ett livsrum; Det blir smutsigt på grund av faktorer som vindtyp, vind och skapar en dålig bild. Vi, som volontärer, som bergsälskare, inte bara som Erciyes-ledning, utan också som våra scouter, studenter, skidåkare och idrottare som älskar berget i vår stad; För att eliminera denna dåliga image träffas vi varje år den första veckan i juni på Blue & Green Day-evenemanget i Erciyes. Vi rengör de platser där vi har förorenat och skadat berget, med våra egna medel, på grundval av artighet. Det är nödvändigt att bära på en social känslighet för att både kunna dra nytta av detta vackra berg och atmosfär och överlåta det till våra nästa generationer. Jag vill tacka er för att ni agerar lyhört i denna medvetenhet och tanke och för att ni kommit hit och bidragit till verksamheten. " sa

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar