Kardem Tekstil producerar för modejättar med Mimaki TS55-1800

Kardem Tekstil producerar för modejättar med Mimaki TS
Kardem Tekstil producerar för modejättar med Mimaki TS55-1800

Kardem Tekstil, som producerar kläder för världsberömda varumärken, uppnår digitala tryckfördelar med Mimakis pris-/prestandaorienterade TS55-1800 sublimeringstransfertryckmaskin. Genom att göra en (d)evolution inom textilproduktion, blir TS55-1800 en idealisk lösning för Kardem Tekstil med sin höga prestanda.

Kardem Tekstil, en av de viktigaste leverantörerna av globala mode- och klädmärken, ökar sitt varumärkesvärde med sina framgångsrika marknadsstudier. Företaget, som startade sin verksamhet i Istanbul 1990 med 30 anställda, blev en stark plaggtillverkare med exportinriktade studier och nya investeringar. Företaget, som har producerat genom verkstäder i många år, öppnade sin första fabrik i Smederova, Serbien 2016. 2017 öppnade Kardem Tekstil Keşan-fabriken i Edirne och förvandlades därmed till en helt integrerad plaggtillverkare. Kardem Tekstil servar globala varumärken som Abercrombie & Fitch, Bershka, Inditex Group, H&M och Ralph Lauren och anses vara en av pionjärerna inom den turkiska klädindustrin med sin vision och ökande makt på marknaden.

Kardem Tekstil, som har en månatlig produktionskapacitet på 2 miljoner klädesplagg, ger ett betydande bidrag till den turkiska ekonomin genom att exportera 98 % av sin produktion. Keşan Factory, som anses vara företagets produktionsbas, har alla gränssnitt som klippning, sömnad, broderi, tryckning, kvalitet/kontroll och frakt med 600 anställda, mestadels kvinnor. Fabrikschefen Raşit Akgör sa att de översta tygerna som kommer in i anläggningen kommer ut som de sista färdiga plaggen. Noterade att de lägger stor vikt vid såväl hållbarhet som kvalitetsproduktion, sa Akgör; "År 2020 har vår fabrik nått en självförsörjande energikraft genom att byta till ett 100% solenergisystem. Att vara en 100 % miljövänlig fabrik är ett viktigt steg. Vi fortsätter att ta de nödvändiga stegen för att bli en "ren produktion" och hållbar visionspartner för de stora aktörerna inom mode- och klädindustrin.

Förändrade konsumentkrav gör digitalt tryck obligatoriskt

Raşit Akgör uttryckte att det har skett en allvarlig förändring i både konsumentpreferenser och produktionsmetoder inom textil- och klädindustrin, och sammanfattade hur de bestämde sig för att investera i digitaltryck; "Tidigare fanns det hög volymproduktion för en lönsam verksamhet och den standardmässiga, begränsade mönster-/mönstervariation det medförde. Men idag är ordervolymen lägre, leveranstiderna kortare och det efterfrågas mer mångsidiga produkter än någonsin tidigare. Det är inte möjligt att tillverka dem endast med traditionella metoder. Även om den traditionella screentryckmetoden fortsätter, är den inte längre tillräcklig för dessa allt mer speciella krav från kunderna. Effektiviteten av digitaltryck med snabb, hög kvalitet och låga/medelstora volymer har varit en ny lösning för oss. I vår forskning inom detta område har vi sett att Mimaki är bäst på marknaden. Vi har redan maskiner av många japanska märken som vi använder i produktionen. Vi har stort förtroende för japansk teknik och ingenjörskonst. Därför fokuserade vi i det andra steget på vilken Mimaki-modell vi skulle välja.”

Akgör förklarade att TS1800-55 sublimationstransfertryckmaskin är den mest idealiska lösningen för dem, både med sin utskriftskvalitet och effektivitet och med sin 1800 mm utskriftsbredd, nämnde Akgör att installationen utfördes snabbt av Mimaki-återförsäljaren under de första dagarna av 2022. Akgor; ”För närvarande pågår produktion av planerade beställningar, så vi har ännu inte använt vår nya press för färdiga produkter. Men efter installationen började vi ta provtryck på TS55-1800 för den nya säsongens produkter. Tillsammans med vårt designkontor gör vi ansökningar för slutprodukterna i dessa tryck och vi skickar dessa prover till de varumärken vi arbetar med. Ärligt talat kan jag säga att den här processen gick bra som vi förväntade oss. Vi har inte fått någon negativ feedback från våra kunder angående våra tryck. Beroende på beställningarna från våra kunder planerar vi att använda TS2022-55 i själva produktionen av nya beställningar från andra halvan av 1800, utan avbrott.”

Akgör informerade om att många produkter som klänningar, tights, kappor, sweatshirts och tyll tryckta med TS55-1800 kommer att möta mode- och detaljhandelsmarknaden under den kommande perioden.

"Mimaki TS55-1800 var rätt investering"

Raşit Akgör uppgav att vikten av digitaltryck i deras klädproduktion initialt kommer att vara 5 %, men denna andel kommer att öka snabbt, och tillade att digitalt tryckta samlingar innebär fler alternativ och mindre kostnader. Akgor; ”En design med 50 färger i en kollektion är nästan omöjlig att uppnå med screentryck, den höga kostnaden och processen som kommer att resultera ökar svårigheterna ytterligare. Dessutom tillkommer slöserikostnaden för den höga mängden provtryck för att nå rätt färgvärde. Å andra sidan ger digitaltryck oss nya möjligheter med sin korta, snabba och felfria produktion samt en nästan oändlig mängd färgalternativ. Kostnaden för digitaltryck är oslagbar för jobb med små volymer eller flerfärgsjobb. Kvalitetsutskrifterna vi gjorde med TS55-1800 med en upplösning på 1200 dpi och de enhetskostnader vi uppnådde visar att vi gjorde rätt investering.”

Med angivande av att 55 mm utskriftsbredden på TS1800-1800 sublimeringstransfertryckmaskin ger en ökning av produktiviteten och en minskning av kostnaderna, förklarade Akgör fördelen som de har uppnått på följande sätt; ”Processerna kommer till oss med en bredd på 180 cm, och förr kunde vi använda 160 cm för vanliga tryckmaskiner, så till en början slösades 20 cm på tyget. Denna förlust av tygkanter har slutat med TS55-1800. Dessutom har bredden på 180 cm ökat vår produktivitet eftersom det gör det möjligt att skriva ut fler delar på en gång. Med tanke på arbetsbelastningen som kommer att öka under den kommande perioden kommer denna fördel att märkas ännu mer.”

Akgör sa att de var imponerade av den starka prestandan hos TS55-1800, och underströk att denna sublimeringsskrivare kan arbeta 7/24 med sin starka struktur. Akgör fortsatte sina ord på följande sätt; ”Kontinuerlig och obevakad utskrift sparar oss både tid och pengar. Standardrullar måste bytas dagligen. För detta är det nödvändigt att ständigt tilldela en personal. Däremot kan vi arbeta utan avbrott under en längre tid med en större rulle. I detta avseende kom Mimaki Mini Jumbo Roll Unit in i bilden. Tack vare denna matningsenhet, en längre oavbruten och obevakad utskriftskraft kazanbrant. Även när arbetstiden är över och personalen går hem fortsätter TS55-1800 sitt arbete och slutför sitt arbete. Vi kommer att behöva större färgflaskor i nästa steg. Därmed kommer all vår utrustning att vara redo för maskinen att arbeta nonstop.”

Mimakis originalfärger uppfyller lätt förväntningarna

Raşit Akgör förklarade att de använde Mimakis original Sb614-bläck för utskrift och uppgav att de var mycket nöjda med utskriftsresultatet. Akgor; "För utskrift på transferpapper är färgen lika viktig som maskinen. Vi har en väldigt bra tryckmaskin och lika bra bläck. Först och främst är mättnaden av färgämnet och övergången av färgerna till överföringspapperet och till polyestertyget efter kalanderprocessen ganska framgångsrika. Det finns ingen avvikelse eller blekning i färger. Genom att justera antalet pass i tryck får vi de blanka eller matta färgerna vi vill ha, oavsett hur utmanande det är. Dessutom upplever vi inga sprickor, fällningar och liknande problem efter tryckning. Friktions-, svett- och tvättäkthetstesterna vi utför för användning uppfyller enkelt de framgångskriterier vi vill ha."

Eftersom de är exportinriktade är det viktigare för Sb614-färger att ha ECO PASSPORT med OEKO-TEX-certifikat. kazanAkgör betonade att han är en bra person och sa att alla dokument som visar att hans produkter är känsliga för miljö och människors hälsa presenteras för kunderna.

Genom att säga, "Som Kardem Tekstil hanterar vi inte kvalitet, vi producerar kvalitet från första steget", tillade Akgör att TS55-1800 har ökat både sin kapacitet och utskriftskvalitet i denna process, så de beordrade att köpa en till från samma tryckmaskin.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar