Gendarmeriets "känsliga näsor" förbereder sig för operationer med helikopterutbildning

Gendarmeriets känsliga näsor Förbered dig för operationer med helikopterutbildning
Gendarmeriets "känsliga näsor" förbereder sig för operationer med helikopterutbildning

På Gendarmeriehäst- och hundträningscentret (JAKEM), som är verksamt i Nevşehir, förbereder sig hundarna som kommer att följa med Gendarmeriet under svåra förhållanden för tjänstgöring med träningen med hjälp av helikoptrar.

Inom Gendarmerie Dog Training Unit Command i JAKEM, som startade sin verksamhet 2003 under Gendarmerie General Command, ges hundar särskild utbildning för att kunna delta i gendarmeriets verksamhet i Turkiet och utomlands.

I JAKEM, som fungerar som ett internationellt träningscenter för användning av hundar för säkerhets- och allmän ordningsuppgifter för gendarmeriteamen, hundar tränade i sök och räddning, bomb- och minsökning, spårning, patrullering, narkotikasökning, spaning och branddetektering delta i olika operationer.

Hundar som har tränats i centret sedan valparna med "brukarpersonalen" stöds också av helikoptrar vid olika tidpunkter för att anpassa dem till den operativa miljön.

Erfarenhet av ombordstigning och landstigning av helikopter, evakuering av helikopter kazan"Känsliga näsor" och deras kollegor tränas i Nevşehirs himmel.

Olika landspersonal utbildas också på JAKEM

JAKEMs befälhavare Gendarmerie Överste İlyas Uysal uppgav att i linje med kraven fick personal från olika vänliga länder utbildning vid JAKEM inom den kvot som fastställts av Gendarmeriets generalkommando.

Uysal uppgav att hundarna har utsatts för olika utbildningar med "brukarpersonal" sedan valparna i centrum och sa: "Vi fortsätter att erbjuda kurser i linje med kraven från länder som Azerbajdzjan, Uzbekistan, Kazakstan, Kirgizistan, Georgien , Moldavien, Montenegro, Mauretanien, Djibouti och Qatar. JAKEM Command representerar vårt land och gendarmeriet på den internationella arenan såväl som nationellt.” sa.

JAKEM Dog Training Course Company Commander Gendarmerie Förste Löjtnant Aydın Tekin sa att "tjänstgörande hundanvändarpersonal" tränas i 14 till 24 veckor, enligt deras grenar.

Tekin betonade att personalen är noggrant utvald och sa: "Vi väljer ut vår praktikantpersonal bland de villiga gendarmeripersonalen, vars kollegor älskar hundar väldigt mycket och etablerar goda vänskapsband med dem, och passerar dem sedan genom olika förvalstester. Personalen som framgångsrikt genomför kursen skickas till sin enhet med hunden de tränat.” han sa.

Hundar är tränade för att arbeta i alla förhållanden och situationer

JAKEM Search and Rescue Dog Training Division Commander Gendarmerie Underofficer Senior Sergeant Sevinç Uğurateş uppgav också att hundar ingår i olika utbildningar för att säkerställa framgång i operativa uppgifter i landet och utomlands.

Uğurateş förklarade att hundarna också tränas med helikopter så att de kan bli självsäkra i sin förflyttning med flygfordon: "Våra hundar tränas i träningsområdena inom vår enhet. kazanFör att visa sina färdigheter i olika miljöer och förstärka sin utbildning får de i uppdrag att arbeta i olika terräng- och klimatförhållanden. Eftersom hundar, våra lojala vänner och kollegor, är utbildade för att utföra sina uppgifter i all slags terräng och väderförhållanden under träning, kan de stöta på luftfordon under tjänstgöring såväl som på land och till sjöss. Av denna anledning kan våra hundar närma sig flygplanet utan att vara rädda för det höga ljudet och vinden, tack vare deras helikopterboarding och landningsträning.”

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar