40 miljoner DWT-fartyg som ska byggas i Kina i år

Ett fartyg för miljoner DWT ska byggas i Kina i år
40 miljoner DWT-fartyg som ska byggas i Kina i år

Enligt uppgifter som släppts av China National Shipbuilding Industry Association (CANSI), slutfördes totalt 2 miljoner 570 tusen DWT-skeppsbyggen i Kina i maj, en ökning med 22,4 procent jämfört med april.

Varvsindustrin, som påverkades av den sista vågen av Kovid-19-epidemin, återhämtade sig snabbt i maj. Enligt uppskattningar som släppts av CANSI, förväntas 40 miljoner DWT-skeppsbyggen vara klar i Kina i år.

Enligt CANSI:s data minskade fartygskapaciteten i Kina under januari-maj med 15,3 procent och nya fartygsorder minskade med 46 procent jämfört med samma period förra året. CANSI:s generalsekreterare Li Yanqing påpekade att krympningen i varvsindustrin i Kina är relaterad till nedgången på de globala marknaderna. Li sa att med återupptagandet av verksamheten i Shanghai och Jiangsu-provinsen i maj, levererades 2 miljoner DWT-fartyg, en ökning med mer än 20 procent jämfört med april. Li sa att de förväntar sig att den positiva trenden kommer att bibehållas.

Två tredjedelar av Kinas varvskapacitet finns i Yangtze River Delta-regionen, som även inkluderar staden Shanghai. Under årets andra kvartal medförde den nya vågen som uppstod i epidemin allvarliga hot mot landets varvsindustri. I maj, med återupptagandet av de relevanta verksamheterna, gjordes snabba framsteg inom varvsindustrin, samtidigt som leveranserna accelererade, särskilt i slutet av månaden.

Uppgifterna som släppts av CANSI visade att skeppsbygget som slutfördes i landet i maj nådde 22,4 miljoner 2 tusen DWT, en ökning med 570 procent jämfört med april. Dessutom ökade fartygsexporten med 23 procent jämfört med april och nådde 1 miljard 500 miljoner dollar.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar