2022 Arkas World Optimist Championship hålls i Bodrum

Arkas World Optimist Championship hålls i Bodrum
2022 Arkas World Optimist Championship hålls i Bodrum

Optimist World Championship Sailing Races, som kommer att hållas i Bodrum mellan 27 juni och 7 juli, i samarbete med IODA International Optimist Class Association och Turkish Sailing Federation, kommer att hållas under namnet 2022 Arkas Optimist World Championship, värd av Bodrum Belediyespor Sailing Branch. 62 optimistbåtar transporterades till vårt land med Arkas Logistics för mästerskapet, som nådde det högsta antalet deltagare i sin historia med 282 idrottare från 240 länder i världen.

Arkas, med sina aktiviteter som tillför värde till Izmir inom sport, ett av dess huvudsakliga sociala ansvarsområden, anser att seglingssporten bör utvecklas speciellt i Turkiet, och har i flera år organiserat det professionella seglarteamet Arkas MATSailing Team, seglarskolan Arkas Çeşme Sailing Club, såväl som Arkas Aegean Link Regatta och Izmir seglingstävlingar. Med Arkas Gulf Race fortsätter utvecklingen av denna sport att investera.

Optimist-VM, som ägde rum en gång i Kocaeli Yarımca 60 och en gång i Izmir 1976 under hela dess 2008-åriga historia, hålls för tredje gången i år i Turkiet, under namnet Arkas World Optimist Championship 2022, i Bodrum. Mästerskapet, där 62 idrottare från 282 länder deltog, slog ett nytt rekord genom att nå det högsta antalet deltagande länder i dess historia.

I tävlingar där hård konkurrens förväntas kommer de bästa seglarna i åldern 15 år och under, som representerar sina länder från hela världen, att testa sina färdigheter.

Idrottare som ska tävla i 6 dagar kommer att kämpa för att vara först i mål i både individuella lopp och laglopp de kommer att delta i som land.

De mest färgglada rutorna i mästerskapet kommer att dyka upp i laglopp. Bodrumborna kommer att njuta av att titta på loppen, som äger rum den 2-3 juli, på observationsdäcken.

Arkas vice styrelseordförande Bernard Arkas sa: "Vi gör vårt bästa på många sätt, från idrottsklubbar till anläggningar, till läger, till tävlingar, för att sprida kärleken till segling till både barn och ungdomar, som samt att föra seglingssporten till den plats den förtjänar som sjöfartsland Vårt seglarteam Arkas MAT Sailing Team Samtidigt som vi har nått stora framgångar i tävlingar med Arkas Çeşme Sailing Club, som vi öppnade för såväl vuxna som barn och unga människor att lära sig och älska denna sport, vi förbereder infrastrukturen för framtidens proffs. Arkas Logistics åtog sig transporten av 2022 optimistbåtar köpta av Turkish Sailing Federation från Kina till Turkiet för Arkas World Optimist Championship 240. Som transport- och logistiklösningspartner för mästerskapet tog vi ytterligare ett steg för att stödja seglingssporten.”

Özlem Akdurak, ordförande för det turkiska seglingsförbundet, konstaterade att Arkas Holding alltid har stött segling och sa att förbundet även tog på sig logistiksponsringen av de olympiska spelen i Paris 2024. Akdurak uppgav att tack vare det logistikstöd som Arkas Holding gav till Optimist-VM 2022 skapade han en framgångssaga med sina hängivna ansträngningar att föra 240 båtar som skulle användas i organisationen från Kina till vårt land i tid, och åtog sig alla logistikkostnader, för första gången i IODAs historia att en sponsor utsågs till Optimist World Championship.Han sa att han var stolt över att han gav sitt namn till Arkas Holding, ett turkiskt företag som han kommer att lämna. Ordförande Akdurak sa: "Turkiet är ett land med en djupt rotad seglingstradition. Som ett resultat av den intensiva lobbyverksamheten som utförs av International Optimist Class Union, med rösterna från förbundets medlemsländer, kazanJag är oerhört glad över att Arkas Optimist World Championship 2022, som har tillkännagivits, har förvandlats till en fantastisk organisation som samlar många länder i världen och bär namnet ARKAS. Mästerskapet, som kommer att hållas med stort stöd från vårt ministerium för ungdom och sport, Spor Toto-organisationen, IMEAK Chamber of Shipping, Muğla Governor's Office, Bodrum Municipality, Bodrum Belediyespor Sailing Branch, Çağdaş Holding och andra sponsorföretag, är en stor möjlighet för framtidens segling i Turkiet och Det är av stor betydelse för främjandet av vårt land. Å andra sidan, för att organisera mästerskapet, gjorde Bodrums kommun en viktig investering i de befintliga seglingsanläggningarna, denna anläggning kommer att vara värd för utbildning av många seglare från Muğla i framtiden. Jag tackar uppriktigt alla stödjande institutioner å turkiskas vägnar segling."

240 båtar... 38 dagar... 19 tusen km

Arkas Logistics, "Logistics Solution Partner" för World Optimist Championship 2022, organiserat i samarbete med IODA International Optimist Class Association och Turkish Sailing Federation, genomförde transportprocessen för alla båtar som deltog i racet med sin styrka och expertis inom logistik och totalt 180 från Kina och 60 från Polen. Han levererade två optimistbåtar till Bodrum i tid.

Arkas Logistics tog med sig båtarna som de köpte från Polen i den första etappen av transporten till Bodrum med FTL-transport på väg, som täckte en sträcka på 3.084 2.100 km på så lite som sex dagar. Endast i denna transport levererades 60 båtar med en totalvikt på XNUMX XNUMX kg till det turkiska segelförbundet.

180 optimistbåtar kom till Bodrum från Shanghai, Kina. Arkas Logistics, som fraktade 180 båtar med 3 40'-containrar, transporterade containrarna till Bodrum Sailing Club med sidolyftare efter att fartygen anlänt till hamnarna Izmir-Aliağa och Istanbul-Ambarlı. Sedan lastade Arkas Logistics och Turkish Sailing Federation av båtarna och levererade dem till förarna som ska delta i världsmästerskapet. I processen där all logistikplanering och transport utförs av Arkas Logistics, förutsatt att varje båt är 2,30 meter lång och 35 kilogram, täcker Arkas Logistics totalt 8 6 km på 240 dagar för att transportera 38 båtar med en vikt över 19 ton och en längd som överstiger 424 fotbollsplaner när den var ansluten från ända till ända.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar