Turkisk flygindustri blev Turkiets PCT-patentmästare

Turk Aviation and Space Industry blir Turkiets PCT-patentmästare
Turkisk flygindustri blev Turkiets PCT-patentmästare

Enligt rapporten på webbplatsen "patenteffect.com" blev Turkish Aerospace Industries Turkiets mästare under första kvartalet 2022 i internationella patentansökningar som gjordes till Patent Cooperation Treaty (PCT).

Från och med 2022 nådde Turkish Aerospace Industries, som gjorde 175 nationella och 87 internationella ansökningar, 78 ansökningar om bruksmodeller. 232 av de nationella, internationella och bruksmodellansökningar har gjorts under de senaste 3 åren. Turkish Aerospace Industries, som mottagit "WIPO Best Domestic Invention Award", "Sertaç Köksaldı Intellectual Property Rights Achievement Award", ISIF'19 GRAND PRIX respektive IFIA GRAND PRIX awards under tidigare år, genomför studier som kommer att öka patentet tillämpning och kvalitet.

Även om det finns patentansökningar för flygdatadatorn, flygdatorn, navigationssystem och landningssystem som används i ANKA, finns det också patentansökningar för det termiska spårökningssystemet som ska användas i ŞİMŞEK, flygkontrollmekanismer på HÜRKUŞ och HÜRJET flygplan. Dessutom finns patent på nanomaterial, kompositer och additiva tillverkningsmetoder för att tillverka flygplanskonstruktionsdelar.

Turkish Aerospace Industries General Manager Prof. Dr. Temel Kotil talade om vikten av Turkiets PCT-patentmästerskap enligt följande: “Det finns en betydande ökning av våra patentansökningar varje år jämfört med föregående år. Patent är de mest realistiska indikatorerna på företagens nuvarande arbete och de områden som företagen kommer att investera i under de kommande tio eller tjugo åren. Företag som använder patentteknik korrekt i detta sammanhang sticker ut jämfört med andra. Patent är direkta och indirekta affärsintäkter för företaget. Idag går en stor del av företagens intäkter till patent, bruksmodeller och varumärken m.m. började bilda immateriella tillgångar. Därför bör patent betraktas som mycket viktiga ekonomiska resurser som kan betraktas som investeringar för framtiden."

Turkisk flygindustri har vuxit med 2018 % varje år jämfört med föregående år i nationella, internationella och bruksmodellapplikationer sedan 50. Medan Turkish Aerospace Industries uppnådde en 2020 % ökning av den årliga patentregistreringen under 2021:e kvartalet 3 jämfört med 100, gjorde de internationella patentansökningar för patentskydd till totalt 2021 länder utomlands under första halvåret 109.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar