TCDD-ingenjören Abdullah Öztürk, som kom först i Dramaturtävlingen, får sitt pris

TCDD-ingenjören Abdullah Ozturk fick sitt pris
TCDD-ingenjören Abdullah Öztürk får sitt pris

Abdullah Öztürk, som arbetar som ingenjör på Republiken Turkiets statliga järnvägar (TCDD) och vann första pris i dramattävlingen "Kvinna i republikens 100-årsjubileum" som anordnades av de statliga teatrarna. Första pris med pjäsen "Holdens Cinderella" kazanPriset delades ut till Abdullah Öztürk av Özgül Özkan Yavuz, biträdande minister för kultur och turism, och Mustafa Kurt, generaldirektör för statliga teatrar.

Prisutdelningen av pjäsförfattartävlingen med temat "Kvinnor i republikens 100-årsjubileum" anordnad av de statliga teatrarna ägde rum måndagen den 16 maj. Förutom de prisbelönta författarna deltog biträdande kultur- och turismminister Özgül Özkan Yavuz, generaldirektören för statsteatrarna Mustafa Kurt och regissörerna, skådespelarna, författare och dramaturger vid de statliga teatrarna vid ceremonin som hölls på generaldirektoratet av statliga teatrar. Första pris i tävlingen med pjäsen "Holdens Askungen" kazanPriset delades ut till Abdullah Öztürk, ingenjörspersonal vid Department of Railway Modernization, av biträdande minister för kultur och turism Özgül Özkan Yavuz och General Manager för statliga teatrar Mustafa Kurt.

TCDD-ingenjören Abdullah Ozturk fick sitt pris

Vem är Abdullah Ozturk?

Född i Sivas 1986, Abdullah Öztürk tog examen från Erciyes University Electrical and Electronics Engineering Department 2010 och från Ankara University DTCF Theatre / Dramatic Writing Department 2021. Abdullah Öztürks pjäs "Vase", som fortfarande arbetar på avdelningen för järnvägsmodernisering, vann "2020 National Theatre Scen Work Competition" med sin pjäs "The Last Station" i "14. Aydın Üstüntaş Traditional Playwriting Competition och hans pjäs "The Last Kick" ansågs värda ett pris i "2020 Suat Taşer Short Play Competition".

Vi vill tacka vår järnvägsman Abdullah Öztürk för hans bidrag till teatern. Järnvägsmän fortsätter att existera inte bara på järnvägarna, utan också i varje ögonblick av livet.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar