Rize Artvin Airport öppnar imorgon

Rize Artvin Airport öppnar imorgon
Rize Artvin Airport öppnar imorgon

Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu uttalade att Rize-Artvin Airport kommer att öppna i morgon med deltagande av president Recep Tayyip Erdoğan och sa: "Rize-Artvin Airport är bortom att vara en flygplats på många sätt; Det är ett av de viktigaste tecknen på Turkiets ljusa framtid. Vår flygplats, som vi har implementerat med sin unika arkitektur och avancerade ingenjörsteknik, är en enorm struktur med en årlig passagerarkapacitet på 3 miljoner, totalt 32 tusen kvadratmeter inomhusutrymme, inklusive en 47 tusen kvadratmeter stor terminalbyggnad och andra stödja byggnader.

Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu gjorde inspektioner på flygplatsen Rize-Artvin. Karaismailoğlu, som gjorde ett uttalande efter granskningen, sa att ett annat arbete för Turkiet och nationen. kazanHan sa att de var stolta över att bli utropade.

”Flygtransport idag; Det förkortar inte bara avstånden. Det stimulerar inte bara turism och handel. Det möjliggör också kulturell samexistens, utbyte och kommunikation mellan folk. Det bygger broar av vänskap mellan olika samhällen”, sa Karaismailoğlu och betonade att det är strategiskt viktigt för både det sociala och ekonomiska välståndet i världen.

Karaismailoğlu sa, "Vi lever i en sådan tid att; oavsett om vi behöver utbildning eller utbud... Vi allas prioritet inom alla områden är nu hastighet. Och ändå blev utvecklingen av flyget och stärkandet av vårt lands ställning på den internationella arenan huvudagendan för alla stater som vill föra sitt folk och sin nation till det bästa på snabbast möjliga sätt. Vid denna tidpunkt, som ministeriet för transport och infrastruktur, har vi gjort stora och viktiga utvecklingar under de senaste 20 åren med våra anslutna och närstående organisationer som är verksamma inom flygsektorn. Den turkiska civila luftfarten har blivit en global makt med våra rutiner, policyer och regler. Att öppna inrikes passagerartransporter för konkurrens är en milstolpe för branschen. Vår civila luftfart har gått in i en mycket snabb tillväxtprocess med den policy och praxis som vi startade med målet att "flygbolaget kommer att vara folkets väg" och "varje medborgare kommer att kliva på planet". Å ena sidan följde vi noga vad som hände inom flygvärlden. Å andra sidan har vi genomfört megaprojekt, infrastruktur- och överbyggnadsinvesteringar.”

Transportminister Karaismailoğlu påpekade att de investeringar som gjordes i flygbolagssektorn under AK-partiets regeringar översteg 147 miljarder lira, och noterade att de har utrustat Turkiet med nya flygplatser som möter erans behov. Karaismailoğlu underströk att de har totalrenoverat de befintliga flygplatserna och fortsatte sitt tal enligt följande;

”Vi ökade antalet aktiva flygplatser, som var 2003 26, till 25 med den nya flygplatsen Tokat, som vi öppnade den 57 mars. Vi ökar detta antal till 58 med vår Rize–Artvin Airport. Vår Rize-Artvin flygplats, som vi byggde på en yta av 3 miljoner kvadratmeter, blev Turkiets andra flygplats, som byggdes genom att fylla havet, efter Ordu-Giresun flygplats. Detta vårt arbete är bortom att vara ett ekonomiskt värde för Turkiet; ett konkret exempel på vår tekniska förmåga i världsklass. Vi har framgångsrikt slutfört all tillverkning av vår flygplats. Vi har tillfredsställelsen att bygga en struktur som helt kommer att möta flygbolagens transportbehov i regionen med dess 2 meter breda och 45 3 meter långa landningsbana. Vi talar om en enorm struktur med en årlig kapacitet på 3 miljoner passagerare, en terminalbyggnad på 32 tusen kvadratmeter och en total inomhusyta på 47 tusen kvadratmeter, tillsammans med andra stödbyggnader. På flygplatsen, som bär spår av regionens kulturella inslag, byggde vi terminalbyggnaden, som speglar den lokala arkitekturen, och ett 36 meter högt torn inspirerat av formen av ett teglas. Vårt torn, vars kropp är upplyst, kommer att tillföra en annan vitalitet till silhuetten av regionen. Vi har också tagit viktiga steg för landskapsarbetena på vår Rize-Artvin flygplats, som kommer att ta sin plats bland de få exemplen i världen med sina tekniska och konstruktionsmässiga egenskaper. Vi har gröngjort 19 tusen kvadratmeter av vår flygplats, som har ett landskapsområde på mer än 135 tusen kvadratmeter, ungefär lika stort som 49 fotbollsplaner, med 453 448 träd som är kompatibla med de geografiska särdragen i Svarta havet. För att introducera Rize te för hela världen, och för att berätta om teets resa från trädgården till koppen, tillsammans med dess historia och effekter i regionen, har vi inkluderat Temuseet och konstnärliga föremål på vår flygplats. Dessutom har vår flygplats en parkeringsplats med en kapacitet på XNUMX fordon.”

Karaismailoğlu påpekade att alla flygplatser som drivs av General Directorate of State Airport Authority har "tillgänglighetscertifikatet", och sa att de besökte Rize-Artvin Airport med handikappade vänner, med andra ord, de testade den. Karaismailoğlu sa: "Vi har tillsammans sett att alla nödvändiga arbeten utförs på vår flygplats för att tillgodose deras behov utan att stöta på några hinder" och underströk att Turkiet har gått 20 år framåt med de investeringar som genomförts på 100 år.

Imorgon lägger vi till en ny till våra magnifika verk. Rize-Artvin Airport, som vi kommer att öppna med vår presidents närvaro, är bortom att vara en flygplats på många sätt; Det är ett av de viktigaste tecknen på Turkiets ljusa framtid. Rize-Artvin Airport, som är ett unikt projekt i termer av ingenjörskonst och design, är ett magnifikt verk som kommer att tjäna vår nation, miljön och landets ekonomi med sitt bidrag till turism, handel och produktion i vårt land, särskilt i den östra delen av landet. Svarta havet regionen. Den östra Svartahavsregionen kommer att vara överföringscentrum för transportkedjan som kommer att bli resultatet av den potentiella trafiken mellan de kaukasiska länderna och länderna i Mellanöstern. Vår flygplats är vår region; Det kommer att göra det till ett av de viktigaste handelscentrumen bortom Turkiet, till alla länder som gränsar till Svarta havet och mellan Asien och Europa. Rize kazanacak, Artvin Kazanacak, Svarta havet kazankommer, vårt land kazankommer att värka. Jag tror uppriktigt att vår flygplats kommer att inspirera till nya genombrott i vårt land och i världen.”

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar