Safe School Roads-projektet lanserades i Konya för första gången

Safe School Roads Project i Konya realiserades för första gången
Safe School Roads-projektet lanserades för första gången i Konya

Konya Metropolitan Municipality har implementerat "Safe School Roads Project" för första gången för att säkerställa att barn går till skolan på cykel och använder cykelvägar i Konya, staden med det längsta cykelvägnätet i Turkiet med 550 kilometer. Konya Metropolitan Municipality borgmästare Uğur İbrahim Altay, som följde med eleverna som gick till Kaşgarlı Mahmut Secondary School, som valdes ut som pilotskola, på cykel, sa: "Vår viktigaste prioritet är att se till att våra barn kommer till skolan på cykel och att de når skolor säkert. I Safe School Roads Project, som vi har implementerat med Konya Model Municipality-strategin, kommer polisen och kommunpolisen som kommer att fungera som cykelservice att se till att barnens korsningsväg är säker och kommer att göra det möjligt för dem att komma till skolan på cykel.” sa.
Med den ansökan som Konya Metropolitan Municipality precis har startat ska elever i cykelstaden Konya nu gå säkert till skolan på cykel.

Utmärkande för sina exemplariska metoder i Konya, staden med det längsta cykelvägnätet i Turkiet med 550 kilometer, lanserade Konya Metropolitan Municipality "Safe School Roads Project" för att göra barnens väg till skolan på cykel säkrare och för att öka medvetenheten om cyklar ...

PRESIDENT ALTAY FÖLJDE BARNEN PÅ SKOLVÄGEN MED CYKEL

I detta sammanhang fastställdes Selçuklu Kaşgarlı Mahmut Secondary School som pilotregion. Konya Metropolitan Municipality borgmästare Uğur İbrahim Altay, provinschef för nationell utbildning Seyit Ali Büyük och provinspolischef Engin Dinç följde med eleverna som gick till skolan på cyklar på morgonen.

Genom att konstatera att Konya är en cykelstad och att den ligger långt fram i Turkiet när det gäller cykelvägslängd, påminde borgmästare Altay om att Konya var den första staden som gjorde Cykelöversiktsplanen tillsammans med ministeriet för miljö, urbanisering och klimatförändringar, och olika aktiviteter organiserades särskilt inom ramen för översiktsplanen och sa att de ordnade det.

VI VILL SKAPA EN GENERATION SOM ANVÄNDER CYKELN SOM TRANSPORTMEDEL

Noterar att inom ramen för "Safe School Roads Project" som genomförts med förståelsen av Konya Model Municipalism, kommer polisen och kommunpolisen som kommer att fungera som cykeltjänst att säkerställa att barnens passageväg kommer att vara säker och att de kommer att göra det möjligt för barnen att komma till skolan med cykel, och fortsatte: "En skola i vart och ett av våra distrikt har valts ut som pilot för denna termin. . Vi hoppas kunna fortsätta, särskilt genom att öka antalet från och med nu. Vår viktigaste prioritet är att se till att våra barn kommer till skolan på cykel och att säkerställa deras säkra transporter till skolor. Vi vill också skapa en generation som idrottar, en generation som använder cykeln som transportmedel. Jag vill tacka alla våra barn och deras föräldrar. Jag vill också tacka vår provinschef för nationell utbildning och vår provinspolischef för deras lyhördhet. Jag vill också tacka alla våra polisvänner och poliser som är i tjänst.”

SÄKERHETEN FÖR VÅRA BARN ÄR VIKTIGARE ÄN NÅGOT

Borgmästare Altay påpekade att det viktigaste problemet för cyklister är säkerheten: "Tyvärr ser våra förare inte cyklar som ett fordon. Den här staden tillhör oss och vägarna tillhör oss alla. Jag säger detta specifikt som cyklist. Våra barns säkerhet är viktigare än något annat. Med vår polis ser vi till att de når skolan säkert med detta projekt. Men inte bara de som går i skolan; Vi vill att våra fordonsförare ska vara mer respektfulla mot alla våra barn som använder cyklar och mot alla våra medborgare som använder cyklar, och inte använda våra cykelvägar som parkeringsplatser. Jag hoppas att Konya kommer att lyckas med detta, jag litar på alla Konyabor. Tack föräldrar för att ni litar på oss. Förhoppningsvis kommer vi att slutföra denna process utan några olyckor eller problem." sa.

VI KOMMER ATT VARA MER NOGA PÅ CYKELVÄGAR

Provinspolischef Engin Dinç sa: "Jag hoppas att vi kommer att förklara 2022 som året för fotgängare och cykel i Konya. Våra barns säkerhet är viktigare för oss än något annat. Från och med nu kommer vi att vara noggranna med att våra förare följer trafikreglerna, särskilt på skolvägar och cykelvägar. Vänligen var mer lyhörda för våra barn och fotgängare. Jag vill tacka alla våra förarbröder på förhand.”

TACK TILL PRESIDENTEN ALTAY

Provinsiell chef för nationell utbildning Seyit Ali Büyük, å andra sidan, konstaterade att Konya når mer och mer framgång i utbildningen och sa: "I detta avseende är den bästa skolan skolan närmast hemmet. Cykling är den kultur vi har levt sedan barndomen. Vid det här laget vill vi tacka vår president Uğur, som har gjort det bästa arbetet och varit ett exempel för Turkiet. Jag vill tacka vår polischef och föräldrar för deras stöd här. Jag hoppas att vi kommer att gå till skolan på cykel säkert.

ELEVERNA ÄR NÖJDA MED ANSÖKAN

Eleverna berättade att de älskar att cykla och att de är glada över att kunna ta sig till sina skolor på ett säkert sätt genom att använda cykelvägarna i sällskap med kommunpolisen och polisen.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar