Badr, Pakistans tredje skepp MİLGEM-projektet, sjösatt

Tredje skeppet från Pakistan MILGEM-projektet Badr lanseras
Badr, Pakistans tredje skepp MİLGEM-projektet, sjösatt

Minister för nationellt försvar Hulusi Akar talade vid sjösättningsceremonin för Badr, det tredje skeppet i Pakistan MİLGEM Project, vid Karachi-varvet, där Pakistans premiärminister Shahbaz Sharif deltog. Pakistans försvarsproduktionsminister Mohammed Israr Tareen och sjöstyrkans befälhavare amiral Amjad Khan Niyazi deltog också i ceremonin.

Minister Akar, som började sitt tal vid ceremonin med att uttrycka sitt nöje att återigen besöka det vänliga och broderliga Pakistan, sa: "I dag har vi kommit till ett annat viktigt skede av MİLGEM-korvettprojektet för de pakistanska väpnade styrkorna." han sa.

Minister Akar, som delade sina tankar om att fartygen inom ramen för projektet kommer att spela viktiga roller i försvaret av Pakistan, kommer att vara till nytta för de pakistanska väpnade styrkorna och bidra till fred och stabilitet i regionen och världen, sade: "Jag är glad att närvara vid läggningsceremonin av MİLGEM-korvetten PNS Badr, som hölls på Karachi-varvet den 25 oktober 2020. Jag är hedrad. Nu är det ett nöje för mig att närvara vid sjösättningsceremonin för detta fartyg.” gjorde ett uttalande.

Minister Akar betonade egenskaperna hos korvetterna, "MİLGEM Class Corvettes kommer att vara en av de mest tekniskt avancerade ytplattformarna för den pakistanska flottan. Utrustade med toppmoderna vapen och moderna sensorer, inklusive mark-till-yta- och mark-till-luft-missiler, anti-ubåtsvapen, avancerade lednings- och kontrollsystem, kommer dessa fartyg att ge ett betydande bidrag till kapaciteten hos den pakistanska flottan. använde fraserna.

Påminner om att det första fartyget i sin klass, PNS Babur, byggt i Turkiet för den pakistanska flottan, sjösattes den 15 augusti 2021 vid Istanbul Shipyard Command med en ceremoni där president Recep Tayyip Erdoğan och Pakistans president Arif Alvi deltog. att 2023 är PNS Badr, det andra fartyget i sin klass, planerat att tas i bruk 2024.

Minister Akar sade att PNS Khaibar, som kommer att lanseras i Istanbul i år, kommer att levereras till den pakistanska flottan 2024, att det fjärde fartyget som ska byggas i Karachi kommer att tas i bruk 2025.

Minister Akar uppmärksammade vikten av tid i förverkligandet av dessa projekt:

"Det rätta utförandet av ett så stort projekt, i enlighet med principerna om 'lägsta kostnad', 'högsta kvalitet' och 'kortaste tid', trots de negativa effekterna av den globala coronavirusepidemin; Det är också viktigt när det gäller att visa vår gemensamma projektledningsförmåga, affärsdisciplin och beslutsamhet. Vi vet alla mycket väl att betydelsen av tekniskt oberoende ökar dag för dag. Tack vare detta oberoende kan vi verkligen möta våra nationella försvars- och säkerhetsbehov och uppfylla vårt internationella ansvar. Turkiet har tagit viktiga steg inom försvarsindustrin. Andelen av den inhemska produktionen har nu överstigit 80 procent. De flesta vapen och utrustning som produceras med inhemska och nationella medel har bevisat sig i stridsförhållanden. Turkiska försvarsindustriföretag är nu bland de största internationella försvarsföretagen. Inom försvarsindustrin behöver vi höja oss över den nivå vi för närvarande leder och producerar. I detta sammanhang utvecklas MİLGEM-projekt snabbt och alla dessa utgör ett tecken på tekniskt oberoende.”

PAKISTAN ÄR VÅRT ANDRA HEM

Minister Akar sade att konstruktionen och monteringen av fartyg i detta projekt utfördes med deltagande av lokala institutioner, organisationer och företag, "Jag tror att vi kommer att fortsätta att öka antalet sådana projekt, som är av avgörande betydelse i vad gäller både säkerhet och tekniskt oberoende i våra länder." sa.

Minister Akar betonade att Pakistan alltid har haft en speciell plats i det turkiska folkets hjärtan:

”Pakistan är vårt andra hem. Med den styrka vi får från broderskapsbanden mellan våra länder kommer vi att fortsätta våra ansträngningar att flytta våra relationer till högre nivåer. Relationen mellan Turkiet och Pakistan har en unik struktur till skillnad från normala relationer mellan andra länder. Tack vare den historiska, djupt rotade vänskap och broderskap som finns mellan Turkiet och Pakistan fortsätter vi att agera i nära samarbete på alla områden. Vi kommer aldrig att glömma det stöd som våra pakistanska bröder gav i vår nationella kamp. Vi kommer alltid att vara tillsammans i glädje som i tider av sorg."

TURKIET-PAKISTAN VÄNLIGA ZINDABAD

Minister Akar sade att regionen går igenom en svår period och att den är omgiven av mer än ett krisområde, "I en så känslig period ligger det ett stort ansvar på våra axlar av vår historia och civilisation." han sa.

Han sa att Turkiet, som upplever den mest intensiva perioden i sin historia när det gäller de operationer det har genomfört, fortsätter att stå vid sina vänner och allierade så mycket som möjligt. Minister Akar sa: "Allt vi bevittnar idag visar att det är viktigt för våra länder att ha en stark försvarsindustri och effektiva och avskräckande väpnade styrkor. Med denna anda och under ledning av vår president, Mr. Recep Tayyip Erdoğan, har Turkiet tagit viktiga steg på nästan alla områden, särskilt inom försvarsindustrin. Vi är redo att dela vår erfarenhet och försvarsindustriprodukter med våra vänner och partners.” han sa.

Minister Akar gratulerade alla medlemmar av Pakistans försvarsministerium och ASFAT, anställda i Karachi Shipyard och alla som bidragit till genomförandet av projektet, och sa: "Jag hoppas att dessa fartyg ytterligare kommer att stärka vänskaps- och broderskapsbanden med samarbetet mellan de två länder." sa.

För Pakistans flotta, "Låt dina hav vara lugna och din båge klar." Minister Akar använder uttrycket "Turkiet-Pakistan vänlig zindabad", vilket betyder "Länge leve Turkiet-Pakistans brödraskap". sa. Minister Akar sa: "En nation med ett hjärta, två länder (en nation, två stater)." han avslutade.

Efter bönen avslutades ceremonin med sjösättningen av Badr, det tredje skeppet i Pakistan MİLGEM Project.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar