När börjar fiske efter blåfenad tonfisk?

När börjar fiske efter blåfenad tonfisk?
När börjar fiske efter blåfenad tonfisk?

I uttalandet från Jord- och skogsbruksministeriet, Generaldirektoratet för Fiske och Fiske, meddelades att årets fiske efter blåfenad tonfisk kommer att äga rum mellan 15 maj och 1 juli.

Som ett resultat av den enastående ansträngning och framgång som visades på internationella plattformar i kvottilldelningsprocesserna som ministeriet, ökades Turkiets kvot för blåfenad tonfisk, som var 2017 ton 943, till 2022 tusen 2 ton för 305.

FÖRDELINGEN AV KVOTEN BESTÄMAS GENOM LOTTNING SOM DRAGAS AV NOTARIEN

Fiske efter blåfenad tonfisk bedrivs i enlighet med de regler som fastställts av Internationella kommissionen för bevarande av tonfisk i Atlanten (ICCAT), i vilken 52 medlemsländer, inklusive vårt land, är anslutna, och i enlighet med de fiskekvoter som tilldelats fisket. fartyg av vårt ministerium, enligt resultatet av dragningen i närvaro av en notarie. Om fiskekvoterna för de fiskefartyg som tilldelats kvoten av vårt departement fylls före den 1 juli, kommer fisket att avbrytas för de fiskefartyg vars kvoter är fulla.

KOMMER JAGAS AV 26 FISKESKAP

Inom kvoten 2022 kommer tonfisk att fångas av 26 fiskefartyg som uppnått en fiskekvot genom att uppfylla de villkor som fastställts av vårt departement. 54 fiskefartyg kommer också att utföra transport- och stödaktiviteter som ska användas i operationer som att överföra den fångade tonfisken till burar för vattenbruk och transportera dem till odlingar.

100 MILJONER DOLLAR ÅRLIGA EXPORTINTÄKTER

Nästan all tonfisk som fångas och sedan odlas exporteras till USA och länder i Fjärran Östern, främst till Japan, och de ger vårt land en årlig exportinkomst på över 100 miljoner dollar.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar