Missilvarningssystem från ASELSAN till helikoptrar

UV Fuze Warning System från ASELSAN till Helikoptrar
Missilvarningssystem från ASELSAN till helikoptrar

ASELSAN har publicerat årsredovisningen för 2021. Rapporten, som inkluderar nyheter och utveckling relaterade till olika produkter, inkluderade även UV Missile Warning System, som började produceras på licens av ASELSAN. UV Missile Warning System är ett system som producerar varningsinformation för att skydda TAF-helikopterplattformar mot IR-styrda missilhot, vars produktion startades i ASELSAN med överföringen av licens från det tyska Airbus-bolaget.

De kritiska elementen inom sensorenheten är; fotodetektor och 6 olika optiska filter levereras från Tyskland, alla andra underenheter tillverkas lokalt. På grund av embargot som den tyska regeringen initierade 2017 kunde dessa kritiska komponenter inte levereras och FIS-produktionen stoppades.

Nationaliseringen av optiska filter slutfördes i november 2020 och leverans skedde i slutet av 2021. Från och med februari 2022 har det nationella fotodetektorteamets skillnadskvalifikationstester genomförts, och det är planerat att genomföra helikopterintegration och flygtester (FHIT). Inom ramen för NEFIS-projektet syftar det till att helt ta bort exportrestriktionen för UV-missilvarningssystemet med hundra procent inhemsk design.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar