McDonald's Turkiet såldes till Qatari Boheme Investment Company

McDonalds Turkiet såldes till Qatari Boheme Investment Company
McDonald's Turkiet såldes till Qatari Boheme Investment Company

Anadolu Group Holding sålde sin McDonald's Turkiet till Qatari Boheme Investment Company för 54.5 miljoner dollar. I uttalandet till KAP av Anadolu Holding A.Ş., "För försäljning av aktier som representerar 100 % av kapitalet i Anadolu Restaurant, som är ett 100 % dotterbolag till vårt företag och som driver franchiseverksamheten för McDonald's restauranger i Turkiet , till Boheme Investment GmbH eller något av dess dotterbolag i Turkiet. Ett bindande aktieöverlåtelseavtal undertecknades mellan vårt företag och Boheme Investment GmbH den 11 maj 2022.

Försäljningspris 54.5 miljoner dollar

I det gjorda utlåtandet anfördes att aktieöverlåtelsens slutförande är villkorat av att förutsättningarna i aktieöverlåtelseavtalet är uppfyllda och överlåtelsen beräknas vara genomförd under första halvåret 2022 och följande uppgifter lämnades ang. priset: “Enligt överenskommelse som träffats av parterna kommer överlåtelsepriset för aktierna som representerar 100 % av kapitalet i Anadolu Restaurant att fastställas till 54.500.000 5 6 USD, minus nettoskulden i Anadolu Restaurants balansräkning kl. bokslutsdagen och nettningen av övriga tillgångar och skulder som definieras i aktieöverlåtelseavtalet. Det förväntas att det belopp som ska beräknas genom att dra av nämnda nettoskuldbelopp och andra tillgångar och skulder definierade i aktieöverlåtelseavtalet kommer att vara cirka XNUMX-XNUMX miljoner USD.”

Boheme Investment GmbH är ett företag baserat i Wien/Österrike och är ett dotterbolag till Kamal Saleh Al Mana, en Qatarisk investerare. Kamal Saleh Al Mana har ett partnerskap i företaget som driver franchisen av McDonalds restauranger i Qatar.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar