Huvudstadskulturvägfestivalen startade

Baskent Cultural Road Festival har startat
Huvudstadskulturvägfestivalen startade

Capital Culture Road Festival, som anordnades för första gången, började med ett speciellt öppningsprogram på Ankara Painting and Sculpture Museum med deltagande av kultur- och turismminister Mehmet Nuri Ersoy.

I sitt tal vid programmet utvärderade kultur- och turismminister Ersoy att i en värld där konstnärens röst hörs mer kommer fredens, brödraskapets och rättvisans röst att höras mer.

Ersoy påpekade att mänskligheten går igenom svåra tider på grund av Kovid-19-epidemin, och sa: "Vi kommer att försköna världen med målning, musik, film, romaner, kärlek och poesi. Av denna anledning har vi som kultur- och turismministerium startat en fullfjädrad kultur- och konstmobilisering i vårt land. Vi har ökat vårt stöd för att våra artisters röster ska höras över hela vårt land och få genklang i världen.” sa.

Ersoy, som sa att de också startade Capital Culture Road Festival, som kommer att ge ett mycket viktigt bidrag till huvudstadens kulturella och konstnärliga liv och göra inverkan av kultur och konst märkbar i olika delar av staden, sa att festivalen kommer att tillföra vitalitet till de historiska och nuvarande kulturella rikedomarna i Ankara och föra dess kulturarv till världens skyltfönster. sade att det genomfördes.

Genom att dela information om evenemangen som kommer att hållas inom ramen för festivalen, uppgav Ersoy att förutom världskända artister och orkestrar kommer mer än 2 XNUMX evenemang att träffa huvudstadsmedborgarna.

Värdefulla konstnärer deltog i målar- och skulpturtävlingen

Ersoy påminde om att de kom samman för prisutdelningen av den statliga målar- och skulpturtävlingen, som har pågått oavbrutet sedan 1939, inom ramen för festivalen, och sa: "Att ställa ut de senaste verken av konstnärerna tillsammans, för att introducera nya verk till konstscenen. kazanHan konstaterade att i år deltog mycket värdefulla artister i tävlingen, som anordnades för att öka artisternas produktivitet och därmed öka artisternas effektivitet.

Ersoy gratulerade också de konstnärer som nådde framgång inom områdena skulptur, grafik, keramik och måleri i den 75:e statliga målnings- och skulpturtävlingen.

”Konstklimatet kommer att märkas över hela landet”

Ersoy sa att kulturvägsfestivalen som de startade i Istanbul fortsätter med Ankara, "Vi kommer att anordna en kulturvägsfestival i Diyarbakır i oktober så att detta konstnärliga klimat kan kännas över hela vårt land. Senare kommer vi att fortsätta aktiviteterna i İzmir, Konya och Çanakkale.” han sa.

Ersoy angav att de syftar till att bidra till städernas varumärkesvärde genom festivaler som kommer att bidra väsentligt till utvecklingen av städer, menade Ersoy att det inte längre är möjligt att skilja kultur och turism från varandra, och att de med denna förståelse kommer att skapa kultur- och konstinfrastrukturer på internationell nivå.

Ersoy angav att de som ministeriet kommer att fortsätta att bidra till kulturen och konstlivet inom alla områden och att de kommer att öka sitt stöd för att städer ska få nya fördelar i sin konkurrens med världsstäder, önskade Ersoy att evenemangen skulle öppnas till vara till nytta.

Efter sitt tal överlämnade minister Ersoy gåvor till de konstnärer som fick utmärkelser i den 75:e statliga målar- och skulpturtävlingen.

Efter öppningskonserten som hölls av generaldirektoratet för statsopera och balett besökte Ersoy den statliga måleri- och skulpturtävlingens utställning.

"Vi försöker skapa nya varumärkesansikten i våra städer"

Genom att göra utvärderingar till pressmedlemmarna i utställningsområdet, noterade Ersoy att för att bli ett turistland och en stad, kommer det att skilja sig från konkurrerande länder inom detta område med kultur och konst.

Ersoy noterade att ministeriet har investerat mycket i den här meningen under de senaste åren, och sa: "Vi försöker skapa nya varumärkesansikten för våra städer. Vi vill visa att dessa städer också är varumärken inom kultur och konst. Detta gör våra städer till en attraktionsplats för utlänningar. När kultur, konst och turism kombineras uppnår vi fantastiska resultat.” använde fraserna.

Ersoy noterade att de såg avkastningen på de investeringar som gjordes i Istanbul i år, och att under den senaste månaden, särskilt med början av turistsäsongen, började många fler turister komma till staden än 2019, då rekord slogs.

Minister Ersoy besökte sedan Etnografiska museet, vars restaureringsarbete avslutades, och öppnade det för besökare.

Huvudstadskulturvägfestival

Capital Culture Road Festival, som väcktes till liv av ministeriet för kultur och turism för att uppmärksamma Ankaras historiska och kulturella värden i internationell skala, kommer att vara värd för 5 evenemang med deltagande av 971 tusen 179 konstnärer, 560 akademiker och historiker.

Festivalen, som kommer att träffa konstälskare fram till den 12 juni med ett program med stjärnkonstnärer från Turkiet och världen, kommer att föra konstens entusiasm till Ankara och omgivande städer. Festivalen kommer till liv vid mer än 70 hållplatser som speglar Ankaras historiska och moderna ansikte.

Namn som Buika, en av världens 50 bästa sångare, och Salif Keita, känd som "den gyllene rösten i Afrika", Balkans populära röst Dino Merlin och ECHO Klassik prisbelönta sopranen Anna Prohaska kommer att inta scenen på CSO Ada Ankara.

Statens polyfoniska kör, som uppträder under ledning av Burak Onur Erdem, kommer också att träffa musikälskare med en rik repertoar av verk av Brahms, Grieg, Barber och Vaks.

Presidentens symfoniorkester (CSO) kommer att ackompanjera världsjättar på dess scen som en del av festivalen.

Tillsammans med Maxim Vengerov, som är bland de bästa violinisterna i världen, i sin första konsert kommer CSO att dela scen med den internationellt kända altviolinisten Özcan Ulucan och pianisten Birsen Ulucan under ledning av dirigenten Cemi'i Can Deliorman.

Dessutom kommer CSO, som kommer att inta scenen under ledning av Chief Renkm Gökmen, att ackompanjera Bomsori Kim, som är bland de smartaste och mest spännande violinvirtuoserna i världens klassiska musikgemenskap, i en av de mest spännande konserterna i festival.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar