Havsvattenkvaliteten ökar i Bursa

Havsvattenkvaliteten ökar i Bursa
Havsvattenkvaliteten ökar i Bursa

Storstadskommunen, som har genomfört viktiga infrastrukturinvesteringar för att ta fram radikala lösningar på slemproblemet, som aktualiserades som en miljökatastrof i Marmarasjön förra året, passerar 85 % av hushållsavloppsvattnet i Bursa genom avancerad biologisk rening och 6 % biologisk behandling. Metropolitan Municipality går till ett nytt anbud på 31,5 miljoner euro för reningsverken för att ytterligare öka havsvattenkvaliteten i Bursa.

Mucilage, som började dyka upp vid stranden av Marmarasjön i mars förra året; Det påverkade kusterna Yalova, Izmit Bay, Çanakkale och Balikesir negativt, såväl som Gemlik- och Mudanya-kusterna i Bursa. En nödhandlingsplan med 7 punkter utarbetades vid mötet där ministern för miljö, urbanisering och klimatförändringar Murat Kurum och guvernörerna, borgmästarna och direktörerna för relevanta institutioner i de 22 provinserna som har en kust vid Marmarasjön deltog. Även om betydande framsteg har gjorts i kampen mot mucilage under kontroll av ministeriet, har inget mucilage ännu hittats vid Bursas kuster i år. För att helt eliminera risken för slem, som har uppstått till följd av inte bara dagens utan även ackumulerade problem under åratal, måste först havsvattnets kvalitet höjas.

Bursa är den lyckligaste staden

Även om det finns många faktorer som påverkar försämringen av havsvattenkvaliteten, är avancerad biologisk rening av hushållsavloppsvatten också av stor betydelse i kampen mot slem. I Bursa, som har en 125 km lång kust till Marmarasjön, tack vare infrastrukturen och reningsanläggningarna som har implementerats med en investering på 400 miljoner TL hittills, är 85 % av det inhemska avloppsvattnet i staden avancerat biologiskt och 6 procent är bäckar efter biologisk rening släpps ut i havet av en sjö och djupa utsläpp. Tack vare de avancerade biologiska reningsverken som etablerats med de investeringar som gjorts de senaste 4-5 åren, renas element som kväve och fosfor med 90 procent. När det gäller rening av avloppsvatten från hushåll har Bursa den lyckligaste positionen bland de provinser som har en kust vid Marmarasjön.

Nyinvestering på 31,5 miljoner euro

Medan hushållsavloppsvatten i 14 distrikt i Bursa renas i 14 reningsverk, varav 16 är avancerade biologiska; Reningsverksinvesteringar i länen Harmancık, Keles och Büyükorhan fortsätter. Bursa Metropolitan Municipality, som inte är nöjd med den avancerade biologiska reningen av 85 % av det inhemska avloppsvattnet i staden, förbereder sig för att påbörja nya investeringar på cirka 31,5 miljoner euro för att ytterligare öka kvaliteten på havsvattnet. Med denna investering är det planerat att öka kapaciteten för de befintliga reningsverken i İznik, Orhangazi och Orhaneli, att bygga ett nytt reningsverk på Yeniköy-kusten i Karacabey-distriktet och att rehabilitera förbehandlingsenheterna i det östra avloppsreningsverket.

Stark infrastruktur, sund framtid

Bursa Metropolitan Municipality borgmästare Alinur Aktaş uppgav att ett anbud snart kommer att göras för den planerade nya investeringen, och sa att de vill stärka Bursas infrastruktur ytterligare med de investeringar som BUSKI gör. President Alinur Aktaş sa att produktionen av avlopps- och regnvattenledningar i distrikten Mustafakemalpaşa, Karacabey och İnegöl fortsätter på ena sidan, "Dessa investeringar har gjorts i Bursa i flera år. Vårt främsta mål är att lämna en hälsosammare stad till kommande generationer med dess luft, vatten och jord. Slemfrågan kom i förgrunden och ögonen vände sig mot Marmarasjön. Marmara är ett innanhav, en sluten bassäng. Ett av världens minsta hav. Vid det här laget har varje individ och varje stad ett ansvar. Jag tycker att vi har fullgjort vårt ansvar som storstadskommun. Eftersom vi fortfarande behandlar 85 % av hushållens avloppsvatten genom avancerad biologisk rening. Med driftsättningen av de nya investeringarna vi kommer att göra kommer vi att höja denna siffra mycket högre.”

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar