Eurovision 2022 / 2:a semifinalen och finalen När, vilken tid, vilken kanal?

När är semifinalen och finalen i Eurovision, vilken tid och vilken kanal?
Eurovision 2022 andra semifinal och final När, vilken tid, vilken kanal?

2022 länder deltar i Eurovision 41-tävlingen i år. Varje lands låt får vara högst tre minuter lång och högst sex personer kan närvara vid föreställningen. 17 länder tävlade i den första semifinalen i natt. På torsdag tävlar 18 länder i den andra semifinalen. Finalen i tävlingen går av stapeln lördagen den 14 maj. Så vilka länder tog sig till finalen? När och vilken dag kommer Eurovision 2022:s andra semifinal och final, som musikälskare följer med spänning och otålighet, att hållas?

I omröstningen i den första semifinalen var det Schweiz, Norge, Armenien, Grekland, Island, Ukraina, Litauen, Moldavien, Portugal och Nederländerna som tog sig till finalen. Kända som "Big Five", Italien, Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien kommer att kvalificera sig direkt till finalen, utan att tävla i semifinalerna. Turkiet har inte deltagit i Eurovision sedan 2013.

Eurovisionstävlingen, som hålls regelbundet varje år, följs med stort intresse även i år. Italien kommer att vara värd för Eurovision igen efter 31 år. 41 länder deltar i tävlingen i år. 17 länder kommer att tävla i den första semifinalen och 18 länder kommer att tävla i den andra semifinalen. Italien, Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien, kända som "Big Five", kommer inte att tävla i semifinalerna eftersom de kommer att kvalificera sig direkt till den stora finalen.

Resultat för Eurovision första semifinalen!

Enligt Eurovision 1:a semifinalresultat

 • swiss
 • Norge
 • Armenien
 • Grekland
 • isländska
 • Ukrayna
 • litauiska
 • Moldavien
 • Portekiz
 • Hollanda

länder som tog sig till finalen.

Eurovision 2022 / 2:a semifinalen När, vilken tid, vilken kanal?

Eurovision 2022 / 2:a semifinalen kommer att hållas torsdagen den 12 maj.

Eurovision 2022 är officiellt live Youtube sänds på kanalen.

Eurovision 2022 Final Vilken dag?

Eurovision-finalen 2022 kommer att hållas lördagen den 14 maj 2022.

Eurovision Vilka länder deltar 2022?

 • Albanien
 • Australien
 • Armenien
 • Österrike
 • Belgien
 • Bulgarien
 • Kroatien
 • South Cypern
 • Tjeckien
 • Danmark
 • Estland
 • Finland
 • Fransa
 • Georgien
 • Almanya
 • Grekland
 • isländska
 • Irland
 • Israil
 • Italien
 • Lettland
 • litauiska
 • Malta
 • Moldavien
 • Montenegro
 • Hollanda
 • Norra makedonien
 • Norge
 • Poland
 • Portekiz
 • Rumänien
 • San Marino
 • Serbien
 • Slovenien
 • Spanien
 • svenska
 • swiss
 • Ukrayna
 • England

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar