Energieffektivitet för gröna byggnader kommer att upphöra med externt beroende!

Energieffektivitet för gröna byggnader kommer att upphöra med externt beroende
Energieffektivitet för gröna byggnader kommer att upphöra med externt beroende!

Med kravet på 2019 % förnybar energi för byggnader som implementerats sedan 5, blir aktiviteter inom området förnybar energi viktigare. kazanhan äter. Vårt land har en mycket fördelaktig position för produktion av solenergi. För att förvandla denna fördel till en möjlighet spelar solenergisystem en viktig roll för att tillgodose det dagliga energibehovet i bostäder, särskilt industrianläggningar.

Energifrågan fortsätter att vara en av de viktigaste punkterna på dagordningen. Ökande energikostnader för med sig konceptet energieffektivitet. Tillämpningar som kommer att minska det utländska energiberoendet eller lösa det utländska energiberoendet är den första punkten på dagordningen inte bara för företag utan även för regeringar. Sedan 2019 har Turkiet lagt fram sin politik i detta avseende genom att införa ett krav på minst 5 % förnybar energi för byggnader.

VI FÅR 2 tusen 737 TIMMAR ÅRLIGT, 7,5 TIMMAR DAGLIGT EFFEKTIV SOL

Vårt land ligger i en mycket fördelaktig region när det gäller solenergi. När han förklarade att Turkiet får 2 737 timmars effektiv sol per år, 7,5 timmar per dag, sa Üçay Group Executive Board-medlem intresserad Eray: "Bidragspaket har utlysts för användning av solpaneler i EU:s medlemsländer. Genom beslut av stadsfullmäktige i Berlin har användningen av solenergi gjorts obligatorisk i alla nya byggnader som ska byggas till 2023. använde fraserna.

DET ÄR MÖJLIGT ATT PRODUCERA SOM ENERGI FRÅN GES som ATATÜRK OCH KEBAN DAM

Eray säger att det uppskattas att det finns 80 miljoner kvadratmeter takyta i Turkiet, "Det är möjligt att producera lika mycket energi som Keban- och Atatürk-dammen med hjälp av dagens solenergipaneler i detta område. Byggnader är de mest intensiva platserna för energiförbrukning. Användningen av energin som produceras av byggnaderna kommer att bidra till att minska utlandets energiberoende. Idag, när vi ser effekterna av klimatkrisen intensivt, ökar tendensen till byggnader som producerar energi och bidrar till att minska koldioxidutsläppen snabbt. Medan fossila bränslen förorenar miljön, är förnybar ren energi garantin för vår värld." sa.

GRÖN FÖRSONING HAR BÖRJAT VÄRLDEN

Eray konstaterade att det är en glädjande utveckling för miljön att den gröna omvandlingen har startat över hela världen inom ramen för det gröna avtalet och EU-länderna har gjort det obligatoriskt för alla byggnader att vara nollenergibyggnader. för att uppnå utsläpp. Om alla länder kan agera tillsammans om förnybar energi i allmänhet, särskilt SPP, kommer många problem som klimatkrisen kommer att medföra att förhindras.” han sa.

Eray sa att Turkiet är ett land som investerar i förnybar energi.

”Enligt en studie som gjordes 2019 ligger vi på 8:e plats i användningen av förnybar energi. När byggnaderna använder den energi de producerar kommer vårt behov av fossila bränslen att minska till lägsta nivå. På så sätt kommer vårt beroende av utländsk energi att minska och det blir möjligt att föra över pengarna som används för energiimport till andra områden.”

Med den förordning som utarbetats av ministeriet för miljö, urbanisering och klimatförändringar, inom ramen för konceptet "Nearly Zero Energy Buildings", föreskrivs att minst 5 procent av den energi som används av byggnaderna ska tas från förnybara energikällor som solenergipaneler, vindenergi och värmepumpar.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar