Elektronisk övervakningscentral följer våldsverkare steg för steg

Elektronisk övervakningscentral följer våldsverkare steg för steg
Elektronisk övervakningscentral följer våldsverkare steg för steg

Elektroniskt övervakningscentrum i inrikesministeriets säkerhets- och nödcentral (GAMER) introducerades. I programmet där även biträdande minister Muhterem İnce deltog, gav Sibel Özdemir, chef för avdelningen för allmän säkerhet vid Generaldirektoratet för säkerhet (EGM), avdelningen för bekämpning av våld i hemmet och våld mot kvinnor, information om centret.

Özdemir konstaterade att vårt ministerium bedriver sin verksamhet med förståelsen för "nolltolerans mot våld", sade Özdemir att all brottsbekämpande personal ständigt utbildas för att göra dem känsliga på högsta nivå i kampen mot våld mot kvinnor och för att etablera deras processer professionellt.

Sibel Özdemir sa att kommunikationen med offret är huvudfokus för utbildningen, att brottsbekämpande personal bör känna till sina befogenheter och ansvar och att de bör använda dessa befogenheter och ansvar utan att tveka.

5 fler språkalternativ läggs till i KADES-applikationen

Özdemir uppgav att Women's Emergency Support Application (KADES), som genomfördes den 24 mars 2018 med mottot "Kvinnor mot våld med ett klick", minskade perioden för anmälan av våld till miniminivån och gav följande information : KADES-applikationen har laddats ner av 3 miljoner 700 400 kvinnor hittills och cirka 5 XNUMX meddelanden mottogs via detta system. Alla aviseringar besvaras inom i genomsnitt XNUMX minuter.

KADES applikation har översatts till olika språk och börjat användas för att nå fler människor så att de kan begära hjälp så snart som möjligt i linje med deras klagomål. Dessa språk började användas som engelska, franska, ryska, arabiska och persiska den 1 mars 2021 i första hand. I linje med detta mål fortsätter studierna snabbt för att öka språkalternativet från 5 till 10, vilket inte är turkiska. Våra ytterligare 5 språk är spanska, tyska, uzbekiska, kirgiziska och kurdiska."

Filialchef Sibel Özdemir noterade att ansökan om elektroniska handbojor implementerades av vårt departement den 25 januari 2021 med en övervakningskapacitet på 500 XNUMX, och sedan detta datum har arbetet fortsatt med att aktivt övervaka och kontrollera ärenden, samt att ingripa vid ev. våld.

"Vi har lagt till en panikknapp till övervakningsenheten"

Efter presentationen gavs information och marknadsföring angående den elektroniska handfängselapplikationen och andra aktiviteter på Elektronisk övervakningscentral.

Özdemir konstaterade att centret agerar i linje med domstolsbeslut och noterade att en av de mest effektiva skyddsmetoderna för att skydda kvinnor som utsätts för våld mot förövaren är att applicera elektroniska handbojor.

Özdemir förklarade att domstolens beslut att inte närma sig offret mer än det angivna avståndet följs upp i den elektroniska övervakningscentralen med elektroniska handbojor och brottsoffrets övervakningsenhet.

Özdemir introducerade den elektroniska handfängseln som fästs vid ankeln på gärningsmannen och uppgav att de kan se var gärningsmannen befinner sig på kartan. Sibel Özdemir sa: "Gärningsmannen kan gå vart han vill, det är inte fixat, det är inte i form av husarrest. På ett villkor, att han inte närmar sig den han förövat, det vill säga personen vi beskriver som offret.” sa.

Özdemir förklarade att de lagt till panikknappen till övervakningsenheten och att våldsoffret kan kommunicera med övervakningscentralen när de trycker på panikknappen.

Özdemir betonade att förövaren aldrig skulle närma sig offret, och sa: "Ja, vad händer om han gör det? Tänk om han försöker ta bort klämman? Det faller på oss att rapportera dem alla som överträdelser. Om laddningen sjunker under 30 procent går varningen. Vi varnar den obligete. Om gärningsmannen försöker ta bort den elektroniska klämman som är fäst vid fotleden kommer det som en kränkning, vårt ingripandeförfarande inleds. Eller så gick han fram till offret och försökte ta sig in i det område vi markerade på kartan, som vi definierade som den förbjudna zonen, och vårt ingripandeförfarande börjar på samma sätt.” han sa.

Özdemir sade att offret, gärningsmannen och den brottsbekämpande enheten i den relevanta provinsen genomsöktes samtidigt med ingripandeförfarandet, "Vi varnar offret för att han/hon bör hålla sig i en säker zon och att förövaren kan närma sig honom. Vi varnar gärningsmannen att lämna det området. Med tanke på möjligheten att han kommer att fortsätta med sitt eventuella försök, dirigerar vi brottsbekämpande teamet till den aktuella platsen när vi ser deras plats och ser till att den misstänkte förs bort från det området utan att närma sig offret igen. Vi har inte haft några problem hittills." sa.

"Tusen 200 fall spårade hittills"

En pressmedlem frågade: "Hur många minuter tar det för poliser att komma till brottsplatsen?" Özdemir sa: "Mycket kort tid. För att skicka ut det närmaste laget är viktigt här. Avståndet vi kallar minimiavståndet bestäms för detta i domstolsbeslut. Till exempel tusen meter eller 500 meter. Den tid som bestäms genom att ta hänsyn till den brottsbekämpande myndighetens ingripandetid och med den brottsbekämpande myndighetens yttrande. Denna period kan variera beroende på varje provins. han sa.

"Vilken typ av störningar sker på platser som tunnelbanan där signalerna är avstängda?" Özdemir svarade på frågan, "Till exempel får vår enhet ingen signal och den sjunker som en varning när den står stilla och inte rör sig under en viss tid. Vi varnar honom. Vi säger "flytta". Det kan vara antingen offret eller den obligee. Genom den här enheten kan vi nå både gärningsmannen och offret, och de kan också nå oss.” gav svaret.

Özdemir noterade att programvaran och enheterna som används är inhemska och nationella, säger Özdemir: "Hittills har 200 580 fall följts med den här applikationen. Vi har fortfarande 7 pågående ärenden. Detta system är aktivt i centrum här och arbetar 24 timmar om dygnet, XNUMX dagar i veckan.” gav informationen.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar