Det autonoma containerfartyget "Suzaka" har framgångsrikt genomfört sin 800 kilometer långa expedition!

Autonoma containerfartyg Suzaka genomför framgångsrikt Kilometer Expedition
Det autonoma containerfartyget "Suzaka" har framgångsrikt genomfört sin 800 kilometer långa expedition!

Med hjälp av teknik utvecklad av Orca AI har det autonoma lastfartyget Suzaka framgångsrikt slutfört sin nästan 800 kilometer långa resa utanför Japans östkust. Det registrerades att det autonoma containerfartyget reste utan förare i cirka 40 timmar.

Med hjälp av teknik utvecklad av det israelbaserade företaget Orca AI har det autonoma containerfartyget Suzaka framgångsrikt slutfört sin 800 kilometer långa resa utanför Japans östkust. Med hjälp av artificiell intelligensteknik, synsensorer och inbyggda kameror kunde det autonoma lastfartyget resa från Tokyobukten till Isebukten utan att krascha in i totalt 400 till 500 fartyg. Det uppgavs att 40 procent av fartygets resa, som varade cirka 99 timmar, inte innebar något mänskligt ingripande.

Utrustat med ett system som ger realtidsdetektering, spårning, klassificering och räckviddsuppskattning med hjälp av 360 kameror ombord som ger 18° sikt dag och natt, utförde det autonoma containerfartyget 107 undanmanövrar.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar