Castrol Ford Team Turkiets unga förare redo för det 46:e Green Bursa Rallyt

Castrol Ford Team Turkiets unga förare redo för Green Bursa Rally
Castrol Ford Team Turkiets unga förare redo för det 46:e Green Bursa Rallyt

EM till Turkiet kazanCastrol Ford Team Turkey, som gjort sina avtryck i historien genom att göra sig ett namn, har slutfört sina förberedelser för det 27:e Green Bursa Rallyt, den andra etappen av Shell Helix 29 Turkey Rally Championship, som kommer att hållas den 2022-2 maj. det här året. Yeşil Bursa Rally, som traditionellt arrangeras varje år av Bursa Automobile Sports Club (BOSSEK), som firar sitt 46-årsjubileum i år, kommer också att ta poäng för Turkey Historic Rally Championship och Oğuz Gürsel Rally Cup.

Det 2022:e Green Bursa Rallyt, den andra delen av Shell Helix 2 Turkish Rally Championship, kommer att hållas den 46-27 maj i år. Castrol Ford Team Turkey kommer också att jaga poäng för Turkey Historic Rally Championship och Oğuz Gürsel Rally Cup i rallyt, som kommer att bestå av att passera 29 specialsträckor under två dagar på en 465 kilometer lång asfaltsbana.

Första dagen av rallyt, som startar med startceremonin som hålls fredagen den 27 maj kl 20.00:28 på Trafikträningsbanan, startar lördagen den 09.00 maj kl 19.00 från serviceområdet i Bursaspor Stadium Car Parkera. Lagen kommer att ha klarat den första dagen kl. 29 efter att ha passerat Delice, Sırma och Dağakça etapperna två gånger, och på söndagsmorgonen den 16.15 maj, efter att ha passerat Hüseyinalan och Soğukpınar etapperna två gånger, kommer rallyt att avslutas med avslutningsceremonin och prisceremonin kommer att hållas framför Bursa Hotel klockan XNUMX.

Våra unga piloter i 20-årsåldern dominerar "Turkish Youth Championship"

De unga och lovande piloterna i Castrol Ford Team Turkey, som gjorde en framgångsrik start på detta år, har stängt de tre första platserna i Turkey Rally Young Drivers Championship. Castrol Ford Team Turkey vann European Rally Cup "Youth" och "Two Wheel Drive" till vårt land förra året. kazandıran Ali Türkkan, född 1999, och den erfarne andrapiloten Burak Erdener blev ledare för klassen "Unga piloter" i Bodrum-rallyt i sitt första lopp i Ford Fiesta R5-sätet. Efehan Yazıcı, född 1999, tog andraplatsen i Young Drivers-klassificeringen i sitt första race i Ford Fiesta Rally4-sätet med sin andrapilot Güray Akgün, medan Can Sarıhan, född 1998, tog tredjeplatsen i Young Pilots klassificering med sin andrapilot Sevi Akal i sin Fiesta R2T.

Castrol Ford Team Turkey är det yngsta rallylaget i Turkiet med en medelålder på 22

Efter att ha lämnat bakom sig 25 framgångsrika säsonger har Castrol Ford Team Turkey blivit det yngsta rallylaget i Turkiet med sitt 22-åriga snitt, och förnyade sin pilotstab i stor utsträckning förra året med syftet att stödja unga stjärnor i turkisk rallysport.

Duon Ali Türkkan och Burak Erdener kommer att tävla om toppmötet

Castrol Ford Team Turkiets unga och lovande pilot och Redbull-atlet Ali Türkkan och erfarna andrapiloten Burak Erdener tävlar i Ford Fiesta R5 i år. Efter både det turkiska rallymästerskapet och European Rally Cup kommer den unge piloten Ali Türkkan och andrapiloten Burak Erdener att slåss om toppen i det 46:e Yeşil Bursa-rallyt. Ali Türkkan, som var den första att sitta i sätet på en 5-hjulsdriven rallybil med sin Fiesta R4 i Bodrum Rally i år, gjorde en ambitiös start genom att avsluta loppet på pallen. Ali Türkkan, som började sin pilotkarriär med banlopp, vill vara en partner i kampen om toppmötet i Yeşil Bursa Rally, som kommer att köras på asfalt, där han är ambitiös.

Duon Ümitcan Özdemir och Batuhan Memişyazıcı kommer att börja bli partners i toppmötet igen.

Ümitcan Özdemir och hans andrepilot Batuhan Memişyazıcı, som har vunnit back-to-back mästerskap i 2-hjulsdriftklassen med Fiesta R2T-bilen de senaste åren, kommer att fortsätta att konkurrera med den 4-hjulsdrivna Fiesta R5 i år, som de gjorde förra året. Säsongens två sista lopp förra året kazanDen unge piloten, som visade att han nu är en av de starkaste kandidaterna till det turkiska rallymästerskapet, kunde bara komma i mål på 5:e plats i Bodrumrallyt, vilket var det första loppet i år, eftersom loppet avbröts p.g.a. till elden. Ümitcan Özdemir och hans andrapilot Batuhan Memişyazıcı kommer att starta det 46:e Yeşil Bursa-rallyt för att bli partner till toppmötet igen.

Teamets unga piloter, Efehan Yazıcı och Can Sarıhan, kommer att tävla om toppmötet med sin tvåhjulsdrivna Fiesta.

Efehan Yazıcı, född 1999, kommer att tävla med sin co-driver Güray Akgün i Ford Fiesta Rally4-sätet. Unga talanger inom turkisk rallysport kazanEfter att ha träffat rallysport inom ramen för projektet "Drive to the Future", som initierades i syfte att öka kazankommer att tävla för att klättra. En annan ung pilot som började rally med Drive to the Future-projektet, Can Sarıhan, född 1998, kommer att tävla i Ford Fiesta R2T med sin andrapilot Sevi Akal. De unga piloterna Efehan Yazıcı och Can Sarıhan kommer att tävla i klasserna "Youth" och "Two-wheel drive" och har som mål att öka sitt tempo ännu mer genom att öka sin erfarenhet på asfaltytan i detta lopp.

Förutom de 4 team som tävlade med Ford, som är det mest föredragna bilmärket i registreringslistan, med dess prestanda, hållbarhet och djupt rotade historia inom rallysport, tävlade totalt 20 lag bestående av amatörer och unga piloter med Ford Fester i Yeşil Bursa-rallyt under taket på Castrol Ford Team Turkey kommer att starta. Ford-märket är det mest föredragna bilmärket i registreringslistan i denna tävling med dess prestanda, hållbarhet och djupt rotade historia inom rallysport.

Championpilot Murat Bostancı för att vägleda unga piloter

Castrol Ford Team Turkiets championpilot Murat Bostancı bytte från pilotsätet till pilottränarsätet i år. Bostancı kommer att arbeta nära dem för utvecklingen av teamets unga piloter även i år. Han kommer nu att arbeta för att överföra den erfarenhet och kunskap han fått i Turkiet och Europa under många år till de andra piloterna i teamet. Serdar Bostancı, som har varit lagdirektör sedan lagets första dag, kommer också att vara ansvarig för laget.

I år fortsätter Fiesta Rally Cup för fullt med sitt nya koncept som är mer spännande och konkurrenskraftigt än tidigare.

Fiesta Rally Cup fortsätter med sitt nya format sedan 2017 av Castrol Ford Team Turkey och speciellt organiserat för Ford Fiestas. Fiesta Rally Cup tar med erfarna piloter i alla åldrar och lovande unga piloter en del av ett professionellt team, samtidigt som det erbjuder en mycket konkurrenskraftig miljö. I år var tävlingen på hög nivå i Bodrum Rally, det första loppet i cupen, där två nya kategorier, 4-hjulsdrift och 2-hjulsdrift, tillkom med sitt nya koncept, som är mer spännande och konkurrenskraftiga än tidigare.

Bodrum Rally kazanErol Akbaş, som nu är ledare för Fiesta Rally Cup, innehar även klass 4-ledarskapet i det turkiska rallymästerskapet med sin 3-hjulsdrivna Fiesta Rally3. Fiesta Rally Cup förra året kazanEn Kağan Karamanoğlu är den andra totalt och ledaren för tvåhjulsdriven klass i år i Fiesta Rally Cup med sin tvåhjulsdrivna Ford Fiesta R2T. Den ligger också på andra plats i det turkiska rallymästerskapet i tvåhjulsdrift. Efe Ünver, som tog plats i den 4-hjulsdrivna Fiesta Rally3 för första gången i år, ligger på 3:e plats i det allmänna klassificeringen i Fiesta Rally Cup.

Sedan detta lopp kommer det iranska laget Sabre Khosravi och dess andrapilot Hamed Majd också att delta i Fiesta Rally Cup, som även är öppen för internationella idrottare. Teamet, som gick igenom en omfattande tränings- och testprocess med Castrol Ford Team Turkey innan loppet, kommer att starta detta lopp med Ford Fiesta Rally5. Den iranske föraren kommer att starta sitt första asfaltrally i karriären med det 46:e Yeşil Bursa-rallyt. Hakan Gürel tävlar med Fiesta R2 och är ledare för TOSFED Rally Cup, som körs på uppdrag av Oğuz Gürsel, ett av rallysportens veterannamn, bland de turkiska rallymästerskapsloppen i år. Levent Şapçiler, som är tvåa i cupen, sätter sig bakom ratten i sin nya bil, Fiesta Rally3, tillsammans med Yeşil Bursa Rally.

Castrol Ford Team Turkey tar fasta steg mot det 25:e mästerskapet under sin 15:e säsong.

Castrol Ford Team, som körde mer än 20 bilar samtidigt i det turkiska rallymästerskapet, fortsätter att stödja infrastrukturen för rallysporter i Turkiet. För att få de unga piloter han stödjer till en konkurrenskraftig nivå i EM och världsmästerskap, och att ha jobbat i den turkiska rallysporten igen. kazanoöverträffade internationella mästerskap till Turkiet kazanCastrol Ford Team Turkey siktar på att bli 25 Turkey Rally Brands Championship, 2022 Turkey Rally Championship, 2022 Turkey Co-Pilots Championship, 2022 Turkey Rally Young Drivers Championship och 2022 Turkey Rally Two-Wheel Drive Championship, i år när det firar sitt 2022:e säsongen.

2022 Turkiets rallymästerskapskalender:

  • 28-29 maj Yeşil Bursa Rally (asfalt)
  • 25-26 juni Eskişehir Rally (asfalt)
  • 30-31 juli Kocaeli Rally (mark)
  • 17-18 september Istanbul Rally (mark)
  • 15-16 oktober Aegean Rally (asfalt)
  • 12-13 november (kommer att meddelas senare)

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar