Vad bör man tänka på när man köper hundmat? Vad är hundgodis?

hundmat
hundmat

Nu när du har lärt dig den nödvändiga informationen om typerna av hundmat återstår det att svara på frågan om hur man väljer hundmat. Maten du väljer till våra lojala vänner är mycket viktig. Hundar berättar om maten är bra eller dålig kvalitet! När du väljer en mat av god kvalitet äter de oftast allt med stor aptit! Dessutom bör din hunds avföring vara fast men inte torr. Deras päls ska vara glänsande och inte fällas alls när de stryks! Här är vad du kommer att välja med viktiga symtom som detta hundmat och lite viktig information om prismat i den här artikeln...

Hundar förväntar sig kärlek och uppmärksamhet i utbyte för sin vänskap. De som håller hundar hemma belönar denna oro och kärlek genom att ge dem mat. Vid det här laget är det av stor vikt för deras utveckling att uppmärksamma hundens näring, precis som människor. När du köper hundmat måste du vara uppmärksam på några punkter för att säkerställa att fodret är producerat enligt vissa standarder och om det räcker för din hund. Kvalitetsnäring är alla djurs rättighet. Även för priset hundgodis du borde få det!

Felaktigt valt foder för hundar påverkar hundarnas näring negativt. Sådana situationer kan orsaka obehag hos hundar. När du köper detta flytande hundfoder måste särskilt torrfoder vara mer försiktig.

Vilka typer av hundmat finns det?

När du letar efter mat till din hund bör du först och främst känna till de typer av foder som har olika former, smaker och näringsvärden. Vilken typ du än väljer, kom ihåg att ditt huvudmål är att hitta ett foder som uppfyller alla din hunds näringsbehov. När du köper hundmat måste du veta vilka näringsämnen den behöver för en hälsosam kost. På så sätt kan du enkelt välja hundfoder som både är utsökt och innehåller balanserade näringsvärden.

Torrt hundfoder

Torrfoder för hundar, som är ekonomiskt och har lång hållbarhet, är en av de mest föredragna fodertyperna av husdjursägare. Torrfodersorter med olika aromer bidrar också till hundens tandhälsa eftersom de minskar bildningen av tandsten vid tuggning. Dessa praktiska livsmedel, som inte kräver förberedelser som tillagning, kylning och upptining, serveras enkelt med en matskål. Dessutom, på grund av dess låga vätskeinnehåll, måste du servera torrfoder med en vattenskål.

Hundmat på burk

Konserverad mat, även känd som våtfoder, är älskad av hundar på grund av dess höga vattenhalt och mjuka konsistens. Eftersom det är lättare att smälta i munnen jämfört med torrfoder används det speciellt till gamla hundar med dålig tandhälsa. När du väljer denna typ av mat bör du först och främst vara uppmärksam på protein- och vattenförhållandena. För en komplett näring är det användbart att vända sig till alternativ med lågt vatteninnehåll. Låt oss också tillägga att priserna på konserverad hundmat kan vara högre jämfört med andra.

Ben och Auger Rod

Ben och skruvstänger används för att möta det instinktiva behovet av att tugga hos hundar. Hundens ben, ett av de bästa sätten att träna sina käkmuskler, rengöra sina tänder och ge mental stimulans, spelar en kompletterande roll i deras näringsrutin. Även om dessa tuggar inte ger alla de näringsämnen som din hund behöver, erbjuder de högproteinalternativ. För att undvika risken för kvävning, när du väljer hundben, kan du välja stora produkter som inte kommer helt in i munnen.

Vad ska man tänka på när man köper hundmat?

 • Det mest lämpliga fodret för hundar är oftast torrfoder. Detta kommer att vara det mest lämpliga valet för din hunds matsmältningssystem och tandhälsa.
 • Ålder och ras är de viktigaste egenskaperna att tänka på när man väljer mat. Om den är kastrerad eller inte bör också beaktas vid valet av mat.
 • De första ingredienserna i mat bör börja med kött. Var nu uppmärksam på om mängden protein är lämplig för din hund.
 • Vissa livsmedel innehåller ämnen som sockerrörsmelass och majssirap. Dessa ämnen är mycket skadliga för din hund. Välj definitivt inte!
 • Det är nödvändigt att hålla sig borta från livsmedel som specificerar animaliska derivat, kycklingprodukter och liknande lödkolvprodukter.
 • Hundfoder ska vara fritt från tillsatser och innehålla naturliga antioxidanter.
 • När du köper hundmat skulle det vara bättre att vända sig till livsmedel som innehåller vitaminer som D, A, B1 och även mineraler. Samtidigt är det nödvändigt att se till att det innehåller ämnen som järn, kalcium, jod, fosfor.
 • Sojaprodukter har använts i hundmat de senaste åren. Sojaprodukter kan ge en allergiframkallande reaktion på din hund. Därför rekommenderas det inte för hundens hälsa.
 • Du bör se till att det inte finns några GMO när du köper hundmat, eftersom det är skadligt för människors hälsa.
 • Matens färskhet är grunden i frågan. Hundar kanske inte gillar mat som inte är färsk och som har stått på hyllorna länge.
 • En del av de livsmedel som säljs innehåller många ämnen som är skadliga för hundar att ta fast avföring. Hårdhet och hårdhet i hundens avföring betyder inte att fodret är av bra kvalitet. Av denna anledning bör uppmärksamhet fästas vid även denna punkt.

Du kanske inte har några problem med att ha kul med dina husdjursvänner, men saker och ting blir lite mer komplicerade när det kommer till utfodring. Medan hundar med god smak är kräsna med hundmat, behöver de ett delikat och balanserat näringsprogram för att upprätthålla en hälsosam utveckling. Därför, för att dina fyrbenta familjemedlemmar ska kunna leva ett långt och hälsosamt liv, måste du tillgodose deras näringsbehov helt.

Du kan ha svårt att bestämma dig bland hundratals olika mat- och tuggprodukter, genom att läsa den här guiden kan du lära dig knepen som ska beaktas vid val av hundmat i alla detaljer.

Vad är prismat?

Belöningsfoder, som tjänar ett annat syfte än andra, används för att forma hundarnas beteende under träningsperioder. Dessa snacks, som är oumbärliga för roliga spelaktiviteter, består vanligtvis av benformade kex. Även om de innehåller näringstillskott som protein, kolhydrater, fetter, vitaminer och mineraler, måste du veta att hundgodis inte är ett substitut för basnäring. Men när du använder hundgodis bör du vara uppmärksam på den dagliga konsumtionsmängden som bestäms av tillverkaren. Definitivt för godsaker juenpetmarket Vi rekommenderar dig att besöka sidan!

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar