The Machines of the World kommer att produceras i Sivas

Världens maskiner kommer att produceras i Sivas
The Machines of the World kommer att produceras i Sivas

Grunden till fabriken som ska etableras av Tezmaksan, Turkiets ledare inom verktygsmaskinindustrin och det näst största företaget i Europa, i Sivas med en investering på 15 miljoner euro, lades den 10 maj 2022. I fabriken, som planeras att byggas med en miljövänlig hållbar arkitektur i Sivas Nuri Demirağ Organized Industrial Zone, syftar sysselsättningen till 70 personer i första etappen. Med den nya fabriken där CNC-verktygsmaskiner kommer att tillverkas med robotautomationssystem, siktar företaget på att öka sin produktionskapacitet med 10 gånger och exportera 10 miljoner Euro i första hand.

Tezmaksan, som har varit den turkiska industrins lösningspartner i mer än 40 år, har lagt till en ny till sina investeringar. Grunden till Tezmaksan-fabriken, där produktion av CNC-maskiner kommer att göras med robotautomation, lades i går i Sivas Nuri Demirağ organiserade industrizon.

När vi höll öppningstalet vid ceremonin som hölls med deltagande av Sivas guvernör Salih Ayhan, Sivas vice borgmästare Turan Topgül, Sivas industri- och handelspresident Mustafa Eken och många gäster, sade Tezmaksan styrelseordförande Mustafa Aydoğdu, "Tezmaksan, vilket vi grundades för 40 år sedan, är idag i Turkiet. Jag är mycket stolt å mina egna, min familjs och mina kollegors vägnar att det är det första och det näst största företaget i Europa. Vi gav oss ut från Sivas och kom till Sivas igen för att investera 40 år senare. Och när hans styrka tillfördes tog vår dröm ett slut, sa han.

Mål "Strong Sivas, Strong Turkey"

Efter Aydoğdu uttalade Sivas guvernör Salih Ayhanda Nuri Demirağ att den organiserade industrizonen är en investerings- och produktionsbas som avgör framtiden för Sivas, och att fabriksgrunderna, som lades med den intensiva efterfrågan från investerare, är de mest uppenbara indikatorerna på detta. "Idag lägger vi grunden till fabriken för vårt företag Tezmaksan, som är ledande inom sitt område i Turkiet. Tezmaksan, som tillverkar basmaskineri och arbetsbänkar i produktionen, speciellt robotteknik, kommer att bli en fabrik som så att säga etablerar en fabrik.Jag vill också gratulera våra affärsmän som tog ansvaret med målet att ett land med en öka välfärdsnivån. Med vårt motto "Strong Sivas, Strong Turkey" kommer vi att fortsätta att vara en stad som skapar mervärde för vårt land såväl inom industrin som i alla sektorer."

CNC-modeller som inte är tillverkade i Turkiet kommer också att tillverkas i den nya fabriken.

Hakan Aydoğdu, General Manager för Tezmaksan, delade med sig av detaljerna om fabriksinvesteringen vid ceremonin och gjorde följande uttalanden: "Som en institution som har tjänat bearbetningsindustrin i mer än 40 år, hade vi en skuld till vår hemstad Sivas och vi var tvungna att vara ett exempel för alla. "Varför inte Sivas för vår nya fabrik?" vi sa. Vi började prata om detta för fyra år sedan och idag tog vi ett mycket viktigt steg för vår fabrik. På kort sikt planerar vi att öka CNC-maskinens produktionskapacitet med 10 gånger med robotautomationssystem, samt att utöka vår exportpotential och öppna upp för nya marknadsplatser.Med en investering på 15 miljoner Euro och en fabriksbyggnadskostnad på 30 miljoner TL slutfördes konstruktionen av vår fabrik, som vi har förklarat grunden för, i Sivas Nuri Demirağ organiserade industrizon. Vi kommer att bygga på tunnland mark. I vår fabrik i Sivas, dit vi kommer att flytta en del av vår Tezmaksan-produktionsanläggning i Istanbul, kommer även produktion av CNC-modeller som inte är tillverkade i Turkiet, FoU-studier och andra processer att ingå i vår planering. Dessutom kommer vi att genomföra produktionsprocessen med noll mänskliga ingrepp med den mörka fabriksfunktionen.Vi siktar på att anställa 53 personer i början när vår fabrik öppnar. Vårt långsiktiga mål är att öka antalet till 70. Vi siktar på att tillhandahålla 150 miljoner euro i exportintäkter till Sivas i första hand.”

Det ska byggas med en miljövänlig hållbar arkitektur

Aydoğdu sa att Tezmaksan agerar med en förståelse som bevarar den ekologiska balansen i alla affärsprocesser och att de kommer att fortsätta detta i den nya fabriksinvesteringen, "Vi lever i en värld där resurserna är begränsade och befolkningen ökar dag för dag. Därför måste vi bedriva produktion och konsumtion därefter. Som Tezmaksan kommer vi att skapa en helt naturvänlig fabrik tack vare vår medvetenhet om detta och vårt perspektiv på biologisk mångfald. Industriella produktionsanläggningar har stor inverkan på hållbarheten och den biologiska mångfalden i världen. Vi kommer att vidta åtgärder för att minimera denna påverkan, vidta åtgärder för att minska miljörisker för att skydda ekosystem och arter, och bygga vår fabrik på ett sätt som maximerar användningen av förnybara energikällor. Dessutom kommer solenergipaneler och en hållbar anläggning i i linje med de koldioxidutsläppsmål som vi har bestämt inom ramen för den globala hållbarhetsfärdplanen. Vi kommer att bygga med arkitektur”, sa han.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar