Världens dyraste bil såld till rekordpris

Världens dyraste bil såld för rekordpris
Världens dyraste bil såld till rekordpris

Enligt Sotheby's Auction House såldes 1955 års modell Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe på auktion för 135 miljoner euro, vilket slog världsrekordet.

Således slog detta Mercedes-fordon rekordet för Ferrari 2018 GTO, som såldes för 70 miljoner dollar 250, och blev den "dyraste bilen i världen".

Det rapporterades att fordonet såldes till en samlare och intäkterna från försäljningen kommer att användas för att skapa en fond som ger stipendier till unga människor för att forska om miljövetenskap och koldioxidutsläpp.

Medan köparen gick med på att presentera sitt fordon för allmänheten, förutom exceptionella evenemang, kommer den andra modellen som tillverkades vid den tiden att förbli under ägandet av Mercedes-Benz och kommer att fortsätta att ställas ut i museet i Stuttgart.

Enligt bilpressen designades 2 SLR-modellen, känd för sina extraordinära linjer och fjärilsdörrar, och endast två tillverkade, av ingenjören Rudolf Uhlenhaut på basis av racerbilen W300 R Grand Prix, som vann två Formel 1-mästerskap.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar