Kontaktlins som används vid behandling av glaukom Utvecklad i Kina

Utvecklade kontaktlinser som används vid behandling av glaukom i Kina
Kontaktlins som används vid behandling av glaukom Utvecklad i Kina

Kinesiska forskare har utvecklat en ny metod för behandling av glaukom, en ögonsjukdom som kan sträcka sig till blindhet. En grupp forskare från Sun Yat-Sen University har utvecklat en smart kontaktlins som automatiskt kan justera dosen av läkemedel. Nya forskare har designat en trådlös, batterifri kontaktlins som övervakar trycket i ögongloben innan den gör on-demand och kontrollerad frisättning av glaukomläkemedlet.

Studien publicerades i det senaste numret av tidskriften Nature. Enligt artikeln i tidskriften använder den nya kontaktlinsen en strukturell design med hög densitet, dubbla lager som integrerar elektriska kretsar i sin krökta och begränsade yta utan att hindra bärarens syn.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar