Utbildning om katastrofmedvetenhet för huvudstadens chefer har börjat

Utbildning om katastrofmedvetenhet för huvudstadens chefer har börjat
Utbildning om katastrofmedvetenhet för huvudstadens chefer har börjat

Ankara Metropolitan Municipality startade en träningsattack för att vara förberedd på katastrofer och nödsituationer och för att öka deras medvetenhetsnivåer. Efter slutförandet av "Katastrofmedvetenhetsutbildningen för grannskapsbaserade och lägenhetsofficerare", som genomfördes under samordning av avdelningen för jordbävningsriskhantering och stadsförbättringsavdelning, har katastrofmedvetenhet och utbildningar i första hjälpen för cheferna nu börjat.

Ankara Metropolitan Municipality fortsätter sin utbildningsverksamhet, som den började för att öka medvetenheten genom att öka medborgarnas medvetenhet om naturkatastrofer.

Avdelningen för jordbävningsriskhantering och stadsförbättring, avdelningsdirektoratet för övervakning och utbildning av katastrofteknik har nu startat katastrofmedvetenhet och utbildning i första hjälpen för huvudmännen i huvudstaden, efter grannskapsbaserade tjänstemän och lägenhetstjänstemän som täcker alla stadens intressenter.

GÜRLER: "VI UPPFÖR ETT TRÄNINGSPROGRAM SOM KOMMER NÅ STOR PUBLIK"

Mutlu Gürler, chef för Earthquake Risk Management and Urban Improvement Department, som deltog i utbildningsprogrammet som hölls i Youth Park Necip Fazıl Hall, betonade att de vill öka medvetenheten i hela samhället och förbereda medborgarna för katastrofer, och gav följande information:

"Som Ankara Metropolitan Municipality har vi tillhandahållit utbildningar om katastrofmedvetenhet till olika sociala skikt i samhället sedan den dag vi började arbeta. Du kanske minns att våra tidigare utbildningar riktade sig till lägenhetstjänstemän, kommunfullmäktige och universitetsstudenter. Nu är vi med en ny målgrupp. Vi fortsätter ett utbildningsprogram som kommer att skapa medvetenhet över hela Turkiet, särskilt i huvudstaden, i centrum av Ankara, med våra chefer, och samtidigt kommer vi att nå en stor publik med vilken vi kommer att skapa bred medvetenhet. Våra utbildningar här är också berikade med de möten vi hade med Hacettepe University Faculty of Education Dean's Office, vilket ger nya omfattningar. Med dessa program kommer vi att fortsätta inte bara medvetenhet om katastrofer, utan också ett omfattande, kvalificerat utbildningsprogram som ekologisk känslighet, klimatmedvetenhet och kärlek till naturen. Vi vill nå våra mukhtar-kontor över hela Ankara och, tack vare dem, olika sociala skikt i byn.”

Önder Yılmaz, chef för chefen för chefen för chefen för chefen för avdelningen för katastrofmedvetenhet, deltog i utbildningsprogrammet för katastrofmedvetenhet och gjorde följande bedömningar:

"Vi ville få våra mukhtars att dra nytta av katastrofmedvetenhet och utbildningar i första hjälpen som anordnades av Earthquake Risk Management and Urban Improvement Department. Vi delade denna fråga med huvudstadschefsförbundet och andra ordförandeföreningars ordförande. Vi planerade en sådan utbildning för att säkerställa att chefen informerades om denna fråga, genom att tillhandahålla samordning.”

ANTALET FRIVILLIGA SOM GÅR I DEN PÅGÅENDE UTBILDINGEN ÖKAR VARJE DAG

Huvudstadscheferna, som deltog mycket i "Disaster Awareness Training Program for Headman", uttryckte sin önskan att lära sig att hantera svårigheterna i nödsituationer, och uttryckte sina tankar med följande ord:

Nurten Worker (Cankaya Güzeltepe Neighborhood Headman): "Eftersom vårt land är på fellinjer, tycker jag att dessa verk av Metropolitan Municipality är positiva. Jag ser att du har bidragit mycket, vi deltar i arbetet tillsammans. Vi ska försöka göra så gott vi kan."

Remziye Erdogan (Kavacik Subayevleri Neighborhood Headman): "Jag tror att utbildningarna kommer att vara till nytta, det var därför jag kom. Det är en måste-ha utbildning, jag hoppas att den kommer att vara användbar.”

Muhabbet Alkaş (Keçiören Emrah Neighborhood Headman): – Jag tror att utbildningen är nödvändig. Jag känner mig maktlös mot naturkatastrofer, jag kom springande för att se vad jag kan göra.”

Hatice Çalışkan (Keçiörençiçek Neighborhood Headman): "Jag tror att det kommer att vara till stor hjälp. Bra att man tänkte på något sådant. Vi är med folket. Jag tänkte hur kan jag hjälpa dig med kunskap."

Zeynep Yıldırım (Press Houses Neighborhood Headman): "Vi ville delta direkt och vi kom, jag tror att dessa studier kommer att bli väldigt produktiva."

Şengül Pekacar (direktör för Keçiören Köşk-distriktet): ”Det har ett stort bidrag till både framtiden och mänskligheten. Jag kommer först att vidarebefordra informationen jag lärde mig här till mina barn och vänner. Låt oss lära oss vad vi kan lära oss, låt oss bidra till framtiden."

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar