Turkiet blir det land som exporterar flest fiskefartyg

Turkiet är det land som exporterar flest fiskefartyg
Turkiet blir det land som exporterar flest fiskefartyg

Adil Karaismailoğlu, transport- och infrastrukturminister, påpekade att mängden fartygsunderhåll och reparationer på varven har ökat med 10 procent under de senaste 95 åren, och att sysselsättningsgraden inom varvssektorn har nått cirka 115 tusen människor med en ökning på 80 procent. Karaismailoğlu sa, "Genom att övervinna sin rival Spanien 2020 blev Turkiet det land som exporterar flest fiskefartyg" och noterade att Turkiet är 1,5:a i världen i fartygsåtervinningsindustrin med en kapacitet på 4 miljoner bruttoton.

Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu talade vid sjösättningsceremonin för fiskebåtar; "Idag är vi stolta över lanseringen av "fiskefartyget" vid namn Ergün Reis A, som är 46 meter långt, 17,5 meter brett och 994 bruttoton, tillverkat av Başaran Gemi Sanayi, en av pionjärerna inom export av fiskefartyg i vårt land, i sjöstaden Çamburnu Shipyard.Vi kommer alla att vittna tillsammans. Vårt fartyg, som vi kommer att möta med vatten, är ett bra exempel på vår inhemska och nationella fartygsindustri som producerar över hela världen i alla klasser.”

Karaismailoğlu noterade att de som ministeriet för transport och infrastruktur har tagit starkare steg inom sina ansvarsområden och har gjort mycket viktiga åtgärder för att öka fördelarna med Turkiet från sina hav. Karaismailoğlu sa att tack vare innovativa och visionära transportinvesteringar har de ökat andelen som erhålls från sjöfartshandeln och den ekonomiska fördelen av haven för Turkiet.

"Vi är naturligtvis stolta över vår fartygsindustri, som stärker vår närvaro i våra hav med inhemska och nationella kapaciteter", sa Karaismailoğlu och fortsatte sitt tal enligt följande:

”Att investera i våra kuststäder är nyckeln till att öka fördelarna vi får av havet. De investeringar vi har gjort i vår region, som ministeriet, har en stor plats i de steg vi har tagit för att förvandla Svarta havet till en turkisk handelssjö. Under våra regeringar; Vi har gjort mycket viktiga investeringar i vår maritima sektor i vår region. Många av våra projekt pågår just nu. 440 tillverkare är verksamma på vårt Yeniçam-varv, som är 11 tusen kvadratmeter totalt. Inom detta område är också 300 av våra bröder anställda. Varvsbyggandet fortsätter för många europeiska, asiatiska och afrikanska länder på vårt varv där underhåll och reparation av våra fiskebåtar av alla tonnage och andra fartyg kan utföras. Vi stöder den ekonomiska utvecklingen i regionen med våra investeringar i linje med vår holistiska utvecklingsstrategi.”

TURKISH AVIATION KOMMER ATT UPPNÅ SIN 58:E FLYGPLATS

Två dagar senare, den 2 maj, en ny indikator på ingenjörsprestationer; Karaismailoğlu betonade att flygplatsen Rize-Artvin, som är världens nummer ett och Turkiets andra flygplats byggd med havsfyllning, kommer att öppnas med närvaro av president Erdogan, "Turkiskt flyg, som har blivit en global makt tack vare vår praxis. , policyer och förordningar, kommer att nå sin 14:e flygplats. Vi har färdigställt vår Rize-Artvin flygplats, som byggdes på en yta av 2 miljoner kvadratmeter, vilket är unikt i Europa. Vår flygplats kommer att möta transportbehoven i vår östra Svartahavsregion, där vägtransporter är svåra på grund av dess geografiska egenskaper, med en kapacitet på 58 miljoner passagerare per år, på ett snabbare och bekvämare sätt. Vi erbjuder vår Rize Artvin Airport, tillsammans med Trabzon Airport, till alla länder som gränsar till Svarta havet, bortom Turkiet, och till Mellankorridoren, en av de viktigaste handelsvägarna mellan Asien och Europa, kort sagt till världens tjänst .

SVARTA HAVET KOMMER ATT BLI EURASIENS HANDELSSJÖ

Karaismailoğlu underströk att Svarta havet kommer att vara Eurasiens handelssjö under de kommande 10 åren, och sa: "Den ökande kommersiella trafiken av Svarta havet och de saker som det kommer att tillhandahålla härifrån. kazanAlla länder i Svarta havet, som förutser inlandet, påskyndade sina hamninvesteringar och påbörjade febriga förberedelser. Kapplöpning om dominans i Svarta havet kazanAtt vara ett minne kommer att passa oss mer än någon annan. Som regering lägger vi särskild vikt vid varvsindustrin på grund av dess bidrag till sysselsättningen och det mervärde det ger vår ekonomi. Vi stöder denna betydelse med konkreta steg. Jag skulle med sinnesfrid vilja uttrycka att den turkiska fartygsindustrin; Det är en sektor som använder den senaste tekniken, har en hög miljömedvetenhet, har god kunskap och erfarenhet, håller fast vid sina kvalitets- och tidsåtaganden och har en respekterad plats i världen.

2 FISKESKAP HAR FÄRDIGT PÅ VÅRA VARV UNDER DE SENASTE 131 ÅREN

Transportminister Karaismailoğlu påpekade att de har gjort seriösa innovationer i skeppsmans- och dokumentationsprocesserna med stöd av IT-sektorn, att fartygsindustrins bidrag till sysselsättningen och landets ekonomi har ökat avsevärt. Karaismailoğlu uttryckte att fartygsindustrins förmåga att använda innovativ, miljövänlig och alternativ energi ökar dag för dag och gjorde följande utvärderingar;

"Med den rationella politik som följts av våra regeringar sedan 2003, har vi ökat vår varvskapacitet från 0,55 miljoner DWT till 7,5 miljoner DWT med 4,65 gånger. Dessutom har mängden fartygsunderhåll och reparationer på våra varv ökat med 10 procent de senaste 95 åren. Sysselsättningsgraden inom varvsindustrin har ökat med 115 procent de senaste tio åren och nått cirka 80 2020 personer. Efter att ha överträffat sin rival Spanien 2 blev Turkiet det land som exporterar flest fiskefartyg. Medan 131 fiskefartyg har färdigställts på våra varv under de senaste 59 åren, fortsätter vi att bygga 1,5 fartyg. Tillsammans med världens första hybridfiskefartyg har världens största transportfartyg för levande fisk underskrift av turkiska ingenjörer. Vi exporterar fiskefartyg till Norge, Island, Irland och England, som ligger i framkant av världens fiske. Turkiet är 4:a i världen i fartygsåtervinningsindustrin med en kapacitet på XNUMX miljoner bruttoton."

VI ACCELERERADE VÅRT ARBETE FÖR ATT GÖRA VÅRT LAND till ett FRAKTLAND

Karaismailoğlu, transport- och infrastrukturminister, uttalade att de arbetar hårt för att göra Turkiet, som är täckt av hav på tre sidor, effektivt och att ha att säga till om i det blå hemlandet, och att de fortsätter att arbeta, "Vi påskyndade våra ansträngningar att göra vårt land till ett sjöfartsland. År 2003 översteg den turkiskt ägda handelsflottan 9 miljoner skulder; steg till 31 miljoner seniorer idag. Vi är stolta över att kunna öka mängden gods som hanteras i våra hamnar från 190 miljoner ton till 526 miljoner ton. Under januari-april 2022 ökade mängden gods som hanterades i våra hamnar med 6,6 procent jämfört med samma period föregående år och uppgick till 180 miljoner 590 tusen 500 ton. På samma sätt ökade mängden containrar som hanterades i våra hamnar under perioden januari-april med 4,1 procent jämfört med samma period föregående år och nådde 4 miljoner 254 tusen 531 TEU. Under januari-februari 2022 ökade sjötransporternas monetära andel med cirka 29 procent jämfört med samma period föregående år och steg till 82,3 miljarder dollar. Alla projekt jag har delat hittills är förkroppsligandet av de löften vi har gett på 20 år. Som AK-partiets regering ser vi service till allmänheten som service åt Gud, och vi utvecklar våra mål som en man av vårt ord och en tjänare för vår nation.

VI PLANERAR FRAMTIDEN 30 ÅR EFTER FRAKTFÄLTET

Karaismailoğlu, som underströk att de planerar 30 år framåt, inte i dag-imorgon på det maritima området, som de gör på alla områden, för att anförtro det nya Turkiet till ungdomarna på ett så starkt sätt som möjligt, och tillade att de planerar att vidareutveckla Turkiets sjöfart på alla områden med rationella tillvägagångssätt, gemensamt sinne och statlig känslighet.Han sa att planerna var gjorda. Transportminister Karaismailoğlu sa: "I detta sammanhang skulle jag vilja sammanfatta våra mål som vi lovade i vår 2053 års transport- och logistiköversikt. Vi kommer att utöka antalet hamnanläggningar till 255. Vi kommer att utöka gröna hamnpraxis. Vi kommer att använda mycket förnybara energikällor i våra hamnar. Autonoma kryssningar kommer att utvecklas och hanteringseffektiviteten kommer att ökas med autonoma system i hamnar. Samtidigt som vi ökar hamnarnas kapacitet för transfertjänster kommer vi att utveckla den multimodala och korta sjötransportinfrastrukturen som kan tjäna länderna i regionen. Med Canal Istanbul Project kommer fartygstrafiken att minska i Bosporen; och navigeringssäkerheten kommer att öka”, avslutade han.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar