Turkiet organiserade fiskbrödsfestival i Azerbajdzjan

Turkiet organiserade fiskbrödsfestival i Azerbajdzjan
Turkiet organiserade fiskbrödsfestival i Azerbajdzjan

Under perioden januari-april 2022, som slår exportrekord varje år, överfördes 16 miljoner dollar i utländsk valuta till Turkiet med en ökning med 472 procent. kazanFiskesektorn, som är stark, anordnade en fiskbrödsfestival i det vänliga och broderliga landet Azerbajdzjan.

Inom räckvidden av avtalet om samarbete på fiskeområdet mellan Republiken Turkiets regering och Azerbajdzjans regering, för att stärka samarbetet inom fiske och vattenbruk och främja turkisk fisk, den 18-20 maj i Baku , Azerbajdzjan; Fiskbrödsfestivalen hålls i samarbete med Jord- och skogsbruksministeriet, Egeiska fiskeri- och animalieproduktexportörernas sammanslutning, Vattenbruksproducenternas centralförbund. Azerbajdzjaner visade stort intresse för evenemanget i Baku Expo Center.

Jord- och skogsbruksminister Vahit Kirişçi, Azerbajdzjans premiärminister Ali Asadov, jordbruksminister İnam Kerimov, minister för ekologi och naturresurser i Azerbajdzjan Muhtar deltog i fiskbrödsfestivalen som hölls under den 15:e Azerbajdzjans internationella jordbruksmässa "Caspian Agro" i Baku , Azerbajdzjans huvudstad. Babayev anslöt sig. Jord- och skogsbruksminister Vahit Kirişçi, som gjorde sitt första utlandsbesök i Azerbajdzjan efter att ha blivit minister för jord- och skogsbruk, delade ut fisk och bröd till deltagarna.

Minister Kirişci betonade att Turkiet lägger stor vikt vid vattenbrukssektorn och har gjort investeringar under de senaste 20 åren, sade minister Kirişci: "Tack och lov har vi skördat frukterna av denna betydelse. Vi både ökade vår produktion och ökade vår export. Turkiet har blivit ett viktigt land som exporterar endast 1 miljard 400 miljoner dollar inom vattenbruksområdet. Vi ville inte skona våra bröder, låta dem smaka på dessa vattenprodukter. Den 15:e Azerbajdzjans internationella jordbruksmässa är en mycket väl förberedd mässa, och det är också glädjande att 450 av de 54 deltagarna är turkiska företag.”

Delar informationen om att 70 procent av Turkiets vattenbruksexport sker från Egeiska regionen, Aegean Fisheries and Animal Products Exporters' Association Accounting Member och Izmir Fisheries Growers and Producers Association President Ufuk Atakan Demir, tillsammans med ministeriet för jordbruk och skogsbruk, sade att han uppgav att de är mycket glada över att organisera en fiskbrödsfestival i vårt systerland Azerbajdzjan, och att de vill diversifiera sina exportmarknader för att nå det exportmål på 2023 miljarder dollar som de har satt upp för 2 som den turkiska vattenbrukssektorn .

ESÜHMİB styrelseledamöter Ufuk Atakan Demir och Mehmet Şahin Çakan deltog i fiskbrödsfestivalen som hölls under den 15:e Azerbajdzjans internationella jordbruksmässa "Caspian Agro" i Baku på uppdrag av Egeiska fiskeri- och animaliska exportörernas sammanslutning.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar