Thales kommer att bidra till Medelhavskorridoren med signalteknik

Thales ska bidra till Medelhavskorridoren med signalteknik
Thales kommer att bidra till Medelhavskorridoren med signalteknik

Medelhavskorridoren är ett strategiskt projekt för att bygga en standardjärnvägsaxel mellan den franska gränsen och Algeciras som en del av en av de nio korridorerna i Core Network of Trans-European Transport Networks (TEN-T).

När arbetet är klart kommer divisionen att integreras i den europeiska järnvägskorridoren, som går från Spanien till Ungern via Frankrike, Italien, Slovenien och Kroatien, vilket innebär att passagerare och gods kommer att kunna resa i Europa i internationell skala.

Det mesta av projektet kommer att realiseras på den 155 km långa sektionen mellan Castellón de la Plana och L'Ametlla de Mar och den 13 km långa grenlinjen Tortosa-L'Aldea/Amposta.

Kontraktet undertecknat av Adif Alta Velocidad består av förnyelse och anpassning av signalanläggningar i sektionen Castellón de la Plana-L'Ametlla och grenlinjen som förbinder L, på grund av övergången från iberisk storlek till standardstorlek. Tortosa och Aldea Amposta. Med slutförandet av detta projekt kommer Medelhavskorridoren att vara av särskild betydelse som en strategisk axel för att främja järnvägstransporter. kazankommer att funka.

Det mesta av projektet kommer att äga rum på den 155 km långa sträckan mellan Castellón de la Plana och L'Ametlla de Mar, där arbete kommer att utföras för att renovera och anpassa de sammankopplade installationerna och signalområdets element. På grund av förändringen i storlek från iberisk (1.668 1.435 mm) till standard eller internationell (XNUMX XNUMX mm).

En liknande process kommer att äga rum på den 13 km långa grenlinjen Tortosa-L'Aldea/Amposta.

Som krävs av Adif Alta Velocidad kommer Thales att installera nya L905E elektroniska förreglingar i sektionen Castellón-L'Ametlla och anpassa de befintliga i sektionen Tortosa-L'Aldea/Amposta till samma typ. Nya Thales-signalelement som TTC-linjekretsar, AzLM/ZP30K axelräknare, L700H elektrohydrauliska ställdon och LED-signaler kommer också att installeras på plats.

Detta nya projekt, med en beräknad färdigställandetid på 22 månader, kommer att genomföras i fyra faser fram till driftsättning av alla installationer av standardstorlek med förnyade förreglingar och platspersonal. Efter driftsättning kommer installationen av ERTMS nivå 1-systemet, som också använder Thales-teknik, att slutföras.

“Thales har tillämpat sin teknik på olika delar av Medelhavskorridoren under de senaste åren. Att kunna bidra till moderniseringen av Castellón-L'Ametlla-divisionen är en milstolpe för oss eftersom vi kommer att vara med och bygga en viktig länk för transporter. En verklighet från Spanien till resten av Europa.” – Fernando Ortega, transportdirektör för Thales Spanien.

"Vi är stolta över att återigen stödja moderniseringen av Medelhavskorridoren med Thales avancerade teknologi. Detta är en ny möjlighet att bygga ett effektivt och mer hållbart järnvägsnät. Tack vare våra innovativa digitala lösningar och Thales expertis kommer Medelhavskorridoren att bli en strategisk axel för järnvägstransporter.” – Dr. Yves Joannic, General Manager för Thales Main Line Signaling.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar