Samarbete mellan Turkiet och Azerbajdzjan inom modellfabrikens område

Samarbete mellan Turkiet och Azerbajdzjan inom modellfabrikens område
Samarbete mellan Turkiet och Azerbajdzjan inom modellfabrikens område

Inom ramen för de azerbajdzjanska kontakterna med industri- och teknikminister Mustafa Varank, undertecknades ett samförståndsavtal mellan Turkiet och Azerbajdzjan om samarbete och erfarenhetsutbyte inom området modellfabriker.

Minister Varank träffade Azerbajdzjans ekonomiminister Mikayil Cabbarov i huvudstaden Baku, dit han kom för att delta i TEKNOFEST Azerbajdzjan.

Under mötet konstaterade Varank att relationerna mellan Turkiet och Azerbajdzjan fortsätter på högsta nivå inom många områden som försvar, ekonomi, energi, industri, teknik, utbildning, hälsa och turism.

Varank förklarade Turkiets modellfabrikspraxis, "Vi öppnar kompetens- och digitala transformationscenter, även kända som modellfabriker, för att öka effektiviteten hos våra företag och vägleda deras digitala transformation. I modellfabriksmiljöer kombinerar vi faktiskt teori och praktik från våra verksamheter. Idag, inom detta ramverk, kommer vi att underteckna ett strategiskt samarbetsmemorandum of understanding inom områdena modellfabriker, lean produktion och digital transformation, och förhoppningsvis kommer vi att förmedla denna erfarenhet till dig.” sa.

Efter mötet undertecknade Varank och Cabbarov "Model Factory Memorandum of Understanding".

Under mötet, TÜBİTAK President Prof. Dr. Hasan Mandal och Zekeriya Çoştu, General Manager of National Technology, var också på plats.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar