Rize-Artvin flygplats kommer att bli Turkiets 58:e flygplats

Rize Artvin Airport kommer att bli Turkiets Pearl Airport
Rize-Artvin flygplats kommer att bli Turkiets 58:e flygplats

Rize-Artvin Airport, Turkiets andra flygplats byggd genom att fylla havet, kommer att öppnas av president Recep Tayyip Erdoğan i morgon.

Byggd på en yta på 3 miljoner kvadratmeter, kommer Rize-Artvin Airport att till fullo möta regionens lufttransportbehov med sin 45 meter breda och 3 XNUMX meter långa landningsbana.

Flygplatsen, vars grund lades den 3 april 2017, kommer att ha en årlig passagerarkapacitet på 3 miljoner. Förverkligad med sin unika arkitektur och avancerade ingenjörsteknik har flygplatsen en total stängd yta på 32 tusen kvadratmeter med en terminalbyggnad på 47 tusen kvadratmeter och andra stödbyggnader.

På flygplatsen, som bär spår av regionens kulturella inslag, byggdes ett 36 meter högt torn, inspirerat av formen av ett teglas, samt terminalbyggnaden där den lokala arkitekturen återspeglas. Tornet, vars kropp är upplyst, kommer att tillföra vitalitet till regionens silhuett.

Rize-Artvin Airport, som kommer att ta sin plats bland de få exemplen i världen inom sitt område med sina tekniska och konstruktionsegenskaper, har ett landskapsområde på cirka 19 fotbollsplaner, med andra ord mer än 135 tusen kvadratmeter. 49 tusen kvadratmeter av flygplatsen har grönats med 1453 träd, som är kompatibla med Svarta havets geografiska egenskaper.

Det finns en parkering med en kapacitet på 448 fordon på flygplatsen, där temuseet och konstnärliga föremål finns för att introducera Rize te till hela världen och för att förklara teets resa från trädgården till koppen med dess historia och effekter i regionen.

Flygplatsen, som kommer att tjäna nationen, miljön och landets ekonomi med sina bidrag till landets turism, handel och produktion, särskilt i den östra Svartahavsregionen, kommer också att vara överföringscentrum för transportkedjan som kommer att uppstå från potentiell trafik mellan östra Svarta havet, Kaukasus och länder i Mellanöstern.

Flygplatsen fastställdes som en permanent luftgränsport öppen för internationella in- och utgångar med presidentens beslut publicerat i den officiella tidningen.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar