Förslag på blivande mammor för sommarmånaderna

Råd till blivande mammor för sommarmånaderna
Förslag på blivande mammor för sommarmånaderna

Det varma vädret, som också visar sin effekt under sommarmånaderna, förändrar nästan allas metaboliska mönster. Speciellt under sommarsäsongen, som i hög grad påverkar gravida kvinnor, är det extremt viktigt att uppmärksamma vissa punkter för en bekväm graviditet. Faktorer som extremt varmt väder, fukt och solstrålar påverkar de blivande mammorna mer.

Från avdelningen för obstetrik och gynekologi vid Yeni Yüzyıl University Gaziosmanpaşa Hospital, Dr. Instruktör Medlemmen Şefik Gökçe gav rekommendationer till blivande mammor som vill ha en hälsosam graviditet under sommarmånaderna. Dr. Şefik Gökçe sa: "Sommarsäsongen påverkar gravida kvinnor mer. I synnerhet situationer som viktökning och minskning av lungvolymen kan orsaka svårigheter för blivande mammor och berörde viktiga punkter.

Se upp för vätskeförlust!

De svällande temperaturerna som kändes under sommarmånaderna tröttar många människor, särskilt gravida kvinnor. Det blir viktigare att ha en behaglig graviditet i extremt varmt och fuktigt väder där man upplever kraftig vätskeförlust. Minskningen av lungvolymen, särskilt under graviditeten, kan få blivande mammor att andas hårdare. Uttorkningsproblem uppstår när inte tillräckligt med vätska konsumeras under graviditeten. Denna situation, som orsakar problem som sänkningen av blodtrycket hos den blivande mamman, försämringen av salt- och sockerkvoten i blodet och accelerationen av pulsen, balanseras av konsumtionen av tillräckligt med vätska. Dessutom påverkar bristen på vätska direkt barnets utveckling. Minskad fostervatten som omger barnet kan bromsa eller till och med stoppa utvecklingen. Därför bör vattenförbrukningen ligga mellan 3 och 4 liter, särskilt på sommaren.

Gå inte ut under de timmar då solen kommer i rät vinkel.

Ökningen av östrogenhormon i blodet under graviditeten kan orsaka ökad känslighet för solljus. Att vara ute under de timmar då solens strålar är intensiva orsakar skadliga faktorer för både den blivande mamman och barnet. Det är oerhört viktigt att ordna tiden för att gå ut, speciellt under utomhusövningar. För tillstånd som påverkar hälsan som solsting, ökat hjärttryck och andnöd är det nödvändigt att inte gå ut i solen mellan 11.00:17.00 och 30:XNUMX. Istället kan lätta promenader göras vid dagens första ljus eller på kvällen. Solstrålar som når jorden i räta vinklar; kan orsaka hudirritation. För detta bör solkräm användas XNUMX minuter innan du går ut i solen. Dessutom hjälper hattar, solglasögon, ljusa linnekläder också gravida kvinnor att känna sig bekväma under utomhusövningar.

Gravida kvinnor bör vara uppmärksamma på näring på sommaren

Under sommarmånaderna har gravida kvinnor möjlighet att lättare komma åt färsk frukt och grönsaker. Tack vare mångfalden av frukter och grönsaker under sommarmånaderna är det oerhört viktigt för gravida kvinnor att konsumera livsmedel som är rika på vitaminer för hälsan för både barnet och den blivande mamman. Färska juicer, grönsaksrätter; Det spelar en mycket effektiv roll i intaget av vitaminer och mineraler. Utöver dessa hjälper dricka läsk också kroppen att ta tillbaka saltet och mineralerna som förlorats från extrem värme. Utöver alla dessa bör folsyraintaget fortsätta. Tillräckligt intag av folsyra från naturliga källor och kosttillskott bör konsumeras både under graviditeten och efter förlossningen. Eftersom nivån av folsyra som tas naturligt med mat har observerats minska över tiden, visar nyare studier att 600 mikrogram folsyratillskott per dag är extremt viktigt för den tidiga utvecklingen av barnet i moderns mage.

Utöver dessa talar Dr. Komponenter som jod, zink, selen, magnesium, vitamin D, B-vitaminer, järn och kalcium stödjer utvecklingen av barnet i livmodern. Att ta sådana fördelaktiga komponenter naturligt och med kompletterande produkter hjälper därför också till att få en hälsosam graviditet under sommarmånaderna, sa hon.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar