Nyheter om Yenimahalle Şentepe Cable Car Line har släppts

Meddelande kommer till nyheter om Yenimahalle Sentepe Cable Car Line
Nyheter om Yenimahalle Şentepe Cable Car Line har släppts

EGO:s generaldirektorat för Ankara Metropolitan Municipality gjorde ett uttalande angående nyheterna om Yenimahalle-Şentepe Cable Car Line som nyligen publicerats i några tidningar och sociala medier.

Uttalandet av EGO är följande;

"Ropeway Management, som har tjänstgjort på linjen Yenimahalle-Şentepe av Ankara Electricity, Coal Gas and Bus Operation Institution (EGO General Directorate), stängdes för drift den 21 mars 2020, inom ramen för åtgärderna i centrala förvaltningen, med hänsyn till folkhälsan under coronapandeminperioden. I och med övergången till normaliseringsprocessen utfördes tungt underhåll av linjen för att säkerställa passagerarnas säkerhet och systemsäkerhet, och den togs i drift igen den 8 april 2022.

Innan linbanan tas i drift igen:

  • 3.070 XNUMX m transport-dragrep i första etappen upphandlades genom anbud,
  • De skadade områdena på det 3.960 XNUMX m långa dragrep i andra etappen reparerades och förkortades,
  • Tunga underhållsreparationer av 20 linbanemastbatterier gjordes,
  • 105 kabinterminalsystem förnyades,
  • Linjens signal- och kommunikationsinfrastruktur förnyades,
  • Underhållsreparationer av 6 driv-sväng-deflektionshjul har gjorts,
  • Bytet av 4 synkroniseringsdäck på 573 stationer har slutförts.

Av dessa förberedande arbeten anskaffades endast 3.070 XNUMX m dragrep som ett resultat av anbudet från vår myndighet. Allt annat underhåll och reparationer täcks av försäkringsbolaget.

Av den totala kostnaden på 26.699.562 4.848.228 21.851.334 TL, vilket är den totala kostnaden för alla tunga underhålls-/förnyelseutgifter som gjordes under denna period, täcktes endast XNUMX XNUMX XNUMX TL av vår institution, medan XNUMX XNUMX XNUMX TL täcktes av försäkringsbolaget.

Som ett krav för vår öppna och transparenta förvaltningsmetod skulle vi vilja presentera information om investerings- och driftskostnader för linbanan för allmänheten. Investeringskostnaden för Cable Car System, som kostade 2014 51.600.000 27.750.000 TL (424.762.719 XNUMX XNUMX USD) i XNUMX års priser, är XNUMX XNUMX XNUMX TL i dagens priser.

Driftskostnaden för linbanan är 2.233.714 26.804.568 750.000 TL per månad och 9.000.000 XNUMX XNUMX TL per år. Å andra sidan är företagets inkomst XNUMX XNUMX TL per månad och XNUMX XNUMX XNUMX TL per år.

Som ett resultat förlorar Cable Car Management cirka 18 miljoner TL per år.

Som det kan ses är linbanan, förutom sin höga investeringskostnad, ett system med höga driftskostnader på grund av frekventa haverier under drift och beroende av ett enda företag som monopol vid underhållet.

Det beslutades att genomföra en mycket omfattande undersökning och utvärdering av systemet innan linbanan, som avbröts under pandemiperioden, återupptas med normaliseringsprocessen. I detta sammanhang har det rapporterats i de undersökningar som utförts av experter med internationella certifikat att driften av systemet i dess nuvarande skick kommer att utgöra en stor risk för våra medborgares livssäkerhet. Eftersom linbanan är stängd är den inte trasig. Redan i dagsläget har experter konstaterat att det finns betydande skador på många delar av systemet. Det faktum att reparationens storlek var mycket stor och att tunga underhålls- och reparationsarbeten av denna omfattning inte hade utförts förrän i dag gjorde att arbetets varaktighet förlängdes. För även om linbaneverksamheten inte hade stängts under pandemiperioden var det nödvändigt att utföra ett tungt underhåll av denna storleksordning för att förhindra olyckor som kunde leda till katastrofala resultat.

Dessutom, som ett resultat av granskningen av den tidigare statistiken från Ropeway Management, kommer det att ses att en mer effektiv, säker och problemfri tjänst tillhandahölls efter att den öppnades den 8 april 2022. Tidigare år var linjen till exempel stängd på grund av underhålls-reparationsarbeten som utförts under hela april 2015; 2016 månader i augusti, september och oktober 1 på grund av motorbyte i första steget och tungt underhållsarbete; Eftersom motorbytet på andra steget och tunga underhållsarbeten utfördes i januari, februari och mars 3, användes linbanesystemet aldrig på tre månader. Återigen i september 2017 nådde den totala väntetiden för systemet på grund av ett fel 2 minuter (mer än 3 timmar). I det mesta av detta har vi register att passagerarna inte kunde evakueras och hölls i luften.

Det finns intensiva klagomål från folket i distriktet om linbanan, som sägs av experter och professionella kamrar att det inte är lämpligt för Ankaras topografi och allmänna transportprinciper. Det har varit föremål för klagomål och olika rättsliga förfaranden att de vägar som orsakats av stolparnas placering i grannskapet, som är ett krav för linbanesystemet, ska avsmalna och påverka trafiken negativt, att ligga i bostadsområdet och mycket nära husen, vilket orsakar zonindelningsproblem i de områden där linbanan passerar, vilket kränker säkerheten och integriteten under kryssningen. . Med tanke på det faktum att passagerare som transporteras med linbana mycket enkelt kan transporteras med två eller tre ledade bussar, anses linbanesystemet inte vara ett lämpligt kollektivtrafikalternativ.

Trots allt detta, med ansträngningen att inte orsaka offentliga förluster och att fortsätta en investering, drivs linbanan under de mest lämpliga förhållanden, med alla våra medel, genom att prioritera våra passagerares livssäkerhet, istället för att helt avslutas. Den kommer att fortsätta arbeta med samma insats i nästa process.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar