Mersin, för närvarande Turkiets mest strategiska region

Mersin är den mest strategiska regionen i Turkiet just nu
Mersin, för närvarande Turkiets mest strategiska region

Mersin Metropolitan Municipality borgmästare Vahap Seçer deltog i konferensen "Turkiet i fokus för global transformation" som anordnades inom ramen för den nionde kongressen för internationella relationer studier och utbildning i samarbete med Mersin Chamber of Commerce and Industry (MTSO) och International Relations Council. Vid mötet, där akademiker, affärsmän och representanter för institutioner deltog, framfördes viktiga idéer om den globala världen. President Seçer utvärderade reflektionen av den globala världen i Mersin och sa: "Mersin är den mest strategiska regionen i Turkiet för tillfället."

President Seçer uttalade att de skulle vilja hålla fler sådana möten i Mersin och sa: "Vi vill se dessa värdefulla människor i vår stad och det här mötet kommer kanske att vara en preliminär förberedelse och en exemplarisk studie. Som ni vet har vi upplevt en pandemiprocess. Liksom hela världen drabbades också Turkiet och Mersin. Sådana händelser och möten misslyckades. Men nu har livet blivit normalt. Vi kommer att hänga med i detta normaliserade liv, precis som den föränderliga globala världen”, sa han.

"Vi kommer att tänka på den internationella ekonomin och reflektionerna av omvandlingen på Mersin och Turkiet"

Borgmästare Seçer sa också följande om den allmänna politiska utvecklingen, som förklarade att de som borgmästare måste uppfylla lokala medborgares krav och förväntningar inom deras plikt och ansvar:

"Också vi är medvetna om utvecklingen i Turkiet och runt om i världen, och vi har något att säga om dem. Vi är valda till dessa poster under taket av ett politiskt parti, och som alla politiska partier har mitt parti en världsbild och idéer om Turkiet. De har beslut om problemområden, projekt som ska läggas fram och diskurser om dem. Medan de lyssnade på talarna i allmänhet sa en röst bakifrån: "Demokrati först, rättsstaten". Det har jag också hört. Först demokrati, rättsstat, sedan resten. Här kommer vi att överväga den internationella ekonomin och reflektionerna av omvandlingen på Mersin och Turkiet. Tja, det finns så många affärsmän. Förutser du att ekonomin kommer att växa på en plats där det inte finns någon garanti för liv, egendom och investeringar? Om jag var en affärsperson, vad skulle jag leta efter först om jag skulle investera i ett ställe? Hur går det där? Hur är lagarna? Är det en rättsstat? Har jag några tvivel eller oro över framtiden för mina investeringar där? Du tittar på dessa. Låt det därför finnas demokrati, rättsstatsprincipen, ett fritt samhälle, så att en fri marknadsekonomi kan bildas. Låt kapitalet komma och göra sina investeringar fritt.”

"Mersin är den mest strategiska regionen i Turkiet just nu"

President Seçer uttalade att Mersin är den mest strategiska regionen i Turkiet i alla aspekter och fortsatte enligt följande:

"Vår avsikt med global transformation är tydlig; ekonomisk utveckling, krig, pandemi, massmigrationer. Mersin är en av de provinser som påverkas mest av den globala omvandlingen. Pandemin påverkades, men den var minst påverkad. Det skapade en möjlighet för Mersin. Skatteintäkterna sjönk i alla provinser i Turkiet, men i Mersin sjönk skatteintäkterna relativt sett mindre än i andra provinser på grund av dess sektoriella rikedom. Eftersom det är levande inom livsmedelssektorn, jordbruket. Jordbruket är också väldigt viktigt just nu eftersom det är krig. Jordbruk och livsmedel var också viktiga i pandemin. Det hände också i kriget mellan Ukraina och Ryssland. Eftersom försörjningskedjan upplevde ett problem under pandemin eller där vi importerar en betydande mängd produkter som spannmål och oljefrön, som har en betydande andel av Turkiets externa jordbruksinsatser från dessa regioner. Vad stod ut här? Mersin hamn.”

"Mersin är den sjätte största staden i Turkiet när det gäller utvecklingen i Syrien och har tagit emot det största antalet invandrare"

President Seçer utvärderade frågan om syriska flyktingar i Mersin och sa: "Mersin är den sjätte staden i Turkiet som har tagit emot det största antalet invandrare i den syriska utvecklingen. Urbefolkningen i Mersin är 6 miljoner. För närvarande har vi 1.9 tusen registrerade syriska gäster under tillfälligt skydd. Det finns också 250 150 oregistrerade flyktingar. Som borgmästare i Mersin Metropolitan Municipality är jag skyldig att spendera de 1,9 miljoner befolkningen, som jag är juridiskt ansvarig för, för välfärden, det bekväma livet och det civila livet för 2 miljoner 300 tusen människor. Betyder att; Mersin påverkas av allt. En stad med en strategisk framtid. Det är en multisektoriell stad. Jag tror att det kommer att bli en stad vars betydelse ökar dag för dag, inte bara i Turkiet utan också i regionen och världen.”

"Det som händer i Turkiet idag är inte problemet med 84 miljoner"

President Seçer uttryckte sina åsikter om de nuvarande problemen i Turkiet, "Ett av de mest omtalade ämnena de senaste dagarna är "Syrien, dess reflektioner om Turkiet efter Syrien, vad som kommer att hända härnäst". Det här är ämnet som folk undrar över. Många, framför allt politiker, funderar och pratar om den här frågan för att se om jag kan missförstås. Det gillar jag också. För att orden tas och flyttas till andra kanaler. Jag är människa, jag vet hur man empati. Jag är borgmästare. Jag är bror till denna stad, jag är bror, vem som vill se den. Alla som bor i den här staden ska må bra och vara i vår trygghet. Vi har inte ett ord för honom. Må våra syriska bröder vila i frid, jag omfamnar alla, men vi bör inte lämna vår stad, land och framtid i armarna av olika problem genom att täcka över detta problem, stoppa våra huvuden i sanden och ignorera vad som kommer att hända oss i framtida.

President Seçer uttryckte att det som händer i Turkiet i dag inte är problemet med endast 84 miljoner, och sa att detta inte heller är ett problem för människorna som bor i Syrien och Turkiet. Seçer noterade att problemet är rent politiskt och sa: "Självklart har problemet internationella dimensioner och gränssäkerhetsdimensioner. Det finns en terroristdimension att Turkiet är hotat. Men om situationen har nått denna punkt är det resultatet av politisk vilja och det som kommer att lösa det är Turkiets och Syriens politiska vilja. Det är inte ett olösligt problem. Jag hoppas; Må fred råda både i mitt land, i regionen och i världen. Låt människornas brödraskap råda. Må de kommande dagarna bli mycket bättre än nuet, sa han.

Kızıltan: "Vi planerar ett världsomspännande evenemang i Mersin"

Mersin Chamber of Commerce and Industry (MTSO) president Ayhan Kızıltan uttalade att Mersin är en fri stad och sa: "Vi talar fritt i Mersin. Vi hoppas att du också kan tala fritt. För om vi inte pratar, om vi inte lägger fram idéer som kommer från gräsrötterna och vetenskapens och akademiska världen, kan de som styr oss inte hitta sanningen. "Det vi säger är aldrig politiskt", sa han. När han uttryckte sina tankar om ekonomisk politik och investeringar i Turkiet, sa Kızıltan: "Vi har pratat med vår borgmästare i Metropolitan Municipality och Metropolitan Municipality-teamet under lång tid. Denna konferens kommer att vara ett träningspass för oss. Vi planerar ett permanent, världsomspännande Davos-liknande evenemang i Mersin. Du kommer att göra en stor insats för oss. Vi planerar att hålla detta Davos-liknande evenemang inom en kort tid.”

Ordförande i International Relations Council, Prof. Dr. Mustafa Aydın sade att de var tvungna att skjuta upp sådana möten på grund av pandemin, "Detta är en återförening på samma gång. För första gången på 2,5 år sammanför vi den turkiska internationella relationsgemenskapen och akademiker ansikte mot ansikte.” Aydın gav information om rådet för internationella relationer i fortsättningen av sitt tal.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar