Längden på stadsbanor som utförts av ministeriet översteg 800 km

Längden på stadsbanor som utförts av ministeriet översteg Km
Längden på stadsbanor som utförts av ministeriet översteg 800 km

Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu talade vid den stängda ministersessionen den andra dagen av International Transport Forum (ITF) som hölls i Tyskland. Karaismailoğlu noterade att en svår epidemiprocess är på väg att lämnas bakom sig, och sa att restriktionerna i denna process orsakade problem i många sektorer och återigen visade hur viktigt det är att inte störa leveranskedjan.

VAD VI TILLHANDAHÅLLER I UTGIVNINGSOMRÅDET KAZANVÅRA BILDER ÄR AVBROTEN AV EPIDEMIN

Karaismailoğlu sa: "Med de lärdomar vi har dragit av epidemin och medvetna om systemets ömtåliga punkter, bör vi planera perioden efter covid och göra ansträngningar för att göra systemet mer motståndskraftigt mot oväntade chocker. Med vårt målmedvetna samarbete i åratal har vi tillhandahållit inom liberaliseringsområdet kazanVår verksamhet avbröts av epidemin. Men under den svåra epidemiperioden är vårt samarbete under ITF:s paraply ännu viktigare. kazanoch särskilt UBAK-tillståndshandlingar blev mer föredragna med den bekvämlighet de gav transportörerna. Jag tror att det är mycket viktigt att utveckla UBAK-kvotsystemet, som ger stor bekvämlighet för medlemsländernas transportörer och direkt bidrar till utvecklingen av handeln mellan länder, och att få vägtransportsystemet till en högre kvalitet och fri struktur. Dessutom vill jag understryka att även om vi har accepterat kvalitetsstadgan och kvalitetsstadgan i stort sett har efterlevts, är de befintliga reserver och restriktioner i systemet ett stort hinder för systemets framsteg.”

I detta sammanhang betonade transportminister Karaismailoğlu att det är mycket viktigt för ministrarna att leda Highway Working Group för att säkerställa utvecklingen av UBAK Quota System, och noterade att Turkiet är redo att ge alla bidrag till utvecklingen. av systemet.

TILLGÄNGLIGHET ÄR GRUNDEN FÖR TRANSPORTEN

Transportminister Karaismailoğlu deltog senare i det öppna ministermötet med temat "Governance for Inclusion: the right framework for universell access". Karaismailoğlu, transport- och infrastrukturminister, som delade med sig av Turkiets erfarenheter av att tillhandahålla tillgänglig och inkluderande transport för alla, fortsatte sitt tal enligt följande;

”Tillgänglighet omfattar alla åtgärder som måste vidtas inom stadsservice för att alla levande individer ska kunna få tillgång till och använda all offentlig service utan att behöva någon, och kort sagt delta i det sociala livet. I detta avseende är tillgänglighet basen för transporter. För att begreppet tillgänglighet blir allt viktigare när det gäller att säkerställa social jämlikhet och välfärd i våra samhällen. kazanhan äter. Vi betraktar tillgänglighet som en grundläggande fråga i varje projekt som Turkiet genomför. När vi genomför dessa projekt utvecklar vi våra policyer med ett holistiskt tillvägagångssätt för att tillhandahålla inkluderande, miljövänliga, smarta och integrerade mobilitetssystem. Samtidigt som vi gör detta agerar vi med ett mänskligt fokus och arbetar med all vår kraft för att inte lämna någon av våra medborgare bakom oss. År 2020, som utropades till tillgänglighetens år i vårt land, förberedde vi "strategin och handlingsplanen för tillgänglig transport" genom att arbeta med lokala myndigheter, den privata sektorn, icke-statliga organisationer, akademin och alla andra intressenter. Effektivt samarbete med lokala myndigheter i genomförandet av tillgänglighetsaktiviteter står i främsta rummet för de strategiska målen i vår handlingsplan. Dessutom lägger vi stor vikt vid att förbättra tillgängligheten för infrastruktur och överbyggnader och fordon i alla transportsätt genom att öka medvetenheten.”

VI UTVECKLAR MOBILITY MOBIL-APP FÖR ALLA

Karaismailoğlu uppgav att cirka 12 procent av Turkiets befolkning består av funktionshindrade individer, och att befolkningen över 65 år motsvarar 9,5 procent av den totala befolkningen. Transportminister Karaismailoğlu uttryckte att funktionshindrade och äldre medborgare kan delta i det sociala livet och dra nytta av transporttjänster under lika villkor och dra nytta av gratis eller rabatterade kollektivtrafikfordon i Turkiet att projektet "Mobilitetsmobilapplikation för alla" har utvecklats i för att tillhandahålla en hinderfri transporttjänst. . Karaismailoğlu gav information om applikationen, "Med applikationen strävar vi efter att möta alla behov hos individer med nedsatt rörlighet i alla transportsätt, från reseplanering till biljettförsäljning, från livesupportmodul till medföljande modul", sa han.

LÄNGDEN PÅ DE STADSJÄRNVÄNDSSYSTEM SOM UPPFÖR MINISTERIET ÖVERSKRIFT 800 KM

När det gäller vikten av hållbar mobilitet sa transport- och infrastrukturminister Karaismailoğlu: "Med lärdomarna vi har dragit av Covid-19-pandemin, designar vi om våra trånga städer för att möta alla tillgänglighetsbehov. Vi som regering stödjer våra kommuner i tre olika steg i att förse våra städer med tillgängliga, säkra, effektiva, lågutsläppsfria och utsläppsfria transportnät. Först och främst ger vi ekonomiska resurser och ekonomiskt stöd till kommuners projekt som utarbetande av hållbara urbana mobilitetsplaner och implementering av urbana smarta transportsystem. För det andra har längden på de urbana järnvägssystemen som genomförs av vårt ministerium i olika provinser, från Istanbul till Erzurum, från Izmir till Erzincan, överskridit 314 kilometer med våra investeringar, varav 207 kilometer som ministeriet har tagits i bruk och 800 kilometer varav är under uppbyggnad. Vi lämnar inte våra kommuner ensamma i skapandet av stadstransportinfrastruktur.”

Transportminister Karaismailoğlu underströk att Marmaray, ett av de viktigaste projekten i världen, förbinder två kontinenter under havet, sade att det är ett av de mest originella och viktigaste stadstransportprojekten i världen, byggt med den senaste tekniken, vilket är en bra lösning på kollektivtrafikproblemet i Istanbul.Han sa att Marmaray, som är en av de första, sätts i tjänst för Istanbuliter och hela Turkiet.

RYSSLAND-UKRAINA KRIGET ÖKADE EFTERFRÅGAN PÅ DEN CENTRALA KORRIOREN

Karaismailoğlu sa: "För det tredje gör vi planer för både transportbehoven inom landet och transportbehoven som härrör från godstransporter som ett land beläget på transportkorridoren", och tillade att Turkiet, som är på väg att bli en logistiksupermakt , ligger i den mellersta korridoren, ett alternativ mellan Asien och Europa, noterade att det har förvandlats till en stark logistik- och produktionsbas. Karaismailoğlu, transport- och infrastrukturminister, sa: "Belägen i den mellersta korridoren på den historiska sidenvägen som sträcker sig från Kina till London, ökar Turkiets betydelse i internationell handel dag för dag. De logistiska svårigheterna med The Ever Given Ship i Suezkanalen och kriget mellan Ryssland och Ukraina i linjens norra korridor ökar efterfrågan på den mellersta korridoren. Mellersta korridoren, där Turkiet ligger, är mycket kortare, ekonomiskt och säkrare än de norra och södra linjerna på sidenvägen. Turkiet är nyckelpunkten för den mellersta korridoren. Vi har lagt denna nyckelroll till vårt folks och världens tjänst med de jätteprojekt vi har genomfört på ett planerat sätt, och vi kommer att fortsätta att göra det. Vi kommer att fortsätta att koppla världen till Turkiet. Transporter på korridoren ökar trafikbelastningen på våra städer. Samtidigt som vi gör allt detta kommer vi att fortsätta att stödja våra lokala myndigheter genom att vidta åtgärder för att minska trycket från transitlaster på stadstransporter."

Efter sessionerna höll transportminister Karaismailoğlu bilaterala möten.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar