Kinas produktion av litiumjonbatterier överstiger 95 GWh i mars-april

Cins litiumjonbatteriproduktion översteg GWhi i mars-april
Kinas produktion av litiumjonbatterier överstiger 95 GWh i mars-april

Enligt uppgifter som släppts av ministeriet för industri och informationsteknologi översteg Kinas produktion av litiumjonbatterier 95 GWh i mars och april. Uppgifter från ministeriet för industri och informationsteknik visar att uteffekten av litiumjonbatterier, särskilt som används för att driva lagring och nya energifordon, är över 10,5 GWh respektive 34,6 GWh.

Under tvåmånadersperioden var Kinas export av litiumjonbatterier värd 42,3 miljarder yuan (cirka 6,28 miljarder dollar). Kina har varit världens största konsumentmarknad för litiumjonbatterier för femte året i rad. Enligt ministeriet översteg industrins totala produktionsvärde förra året 600 miljarder yuan.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar