Kinas Tianzhou 4 lastfordon dockad med rymdstation

Jinnin Tianzhou lastfordon dockad med rymdstation
Kinas Tianzhou 4 lastfordon dockad med rymdstation

Kinas lastfarkost Tianzhou-4 har framgångsrikt dockat med kärnmodulen i landets rymdstation under uppbyggnad.

Lastfordonet Tianzhou-4, som skickades ut i rymden från Wenchang Space Launch Center i Hainan-provinsen i södra Kina, nådde Tianhe, kärnmodulen i rymdstationen som Kina etablerat i omloppsbana om jorden. Med den nödvändiga utrustningen och det material som krävs för det sex månader långa uppdraget för de tre taikonauterna som skulle skickas till stationen med Shenzhou-14 i juni, dockade Tianzhou-3 framgångsrikt i Tianhe. Dockningsprocessen tog cirka 6 ​​timmar som ett resultat av användning av snabb teknik. Det 4 meter långa lastfordonet levererade utrustning och förnödenheter för uppdraget Shenzhou-6,5 till den nu tomma Tianhe.

Ytterligare fem rymdflygningar kommer att äga rum i år för att slutföra bygget av Kinas rymdstation.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar