Jämför inte dina barn med varandra för att undvika syskonrivalitet

Jämför inte dina barn med varandra för att undvika syskonrivalitet
Jämför inte dina barn med varandra för att undvika syskonrivalitet

Syskon kan bråka då och då, och det kan uppstå avundsjuka kriser mellan dem. Att säga att även om denna situation stör föräldrarna, är det faktiskt en mycket normal och hälsosam situation, en av experterna på DoktorTakvimi.com. Från. Hava Arıtan understryker att denna tävling kommer att avgöra barns framtida livsstil.

Att ha ett syskon är väldigt viktigt och värdefullt... Detta ändrar dock inte det faktum att det finns rivalitet mellan syskon. Att säga att syskonrivalitet är en situation av svartsjuka, konkurrens och slagsmål mellan syskon, Psk, en av experterna på DoktorTakvimi.com. Från. Hava Arıtan uppmärksammar att det som avundas inte är syskon utan att dela föräldrars uppmärksamhet och tid. Rivaliteten mellan syskon kan ändra form beroende på om de är äldre barn, mellanbarn eller yngre barn. Det äldre barnet är alltid den första ögonsmärtan i huset. Par som lär sig att bli föräldrar med det äldre barnet kan alltid visa det första barnets gunst. Förklarar att det äldre barnet har titlarna som det bäst kunnande, hårt arbetande, framgångsrika barnet, Psk. Från. Av denna anledning uppger Arıtan att han är det första barnet som får den största andelen uppmärksamhet.

"I och med det andra barnets födelse skakas det äldsta barnets tron", sa Psk. Från. Arıtan fortsätter: ”När hans bror, som har en rival som familjen måste dela hans uppmärksamhet och kärlek med, föds, vet inte det äldre barnet vad det ska göra. Därför kan han dra slutsatsen att makt är en viktig sak. Det andra barnet måste dela uppmärksamheten med sitt syskon från den dag han föds. Det är därför han känner att han är med i ett lopp. Han tränar sig hela tiden för att slå sin motståndare, det första barnet. I detta försöker han bli framgångsrik i de ämnen där det första barnet misslyckas, så att han kan dra till sig uppmärksamhet och beröm från familjen. kazankan du veta. Men om det första barnet är väldigt bra kan det andra barnet ge upp loppet. Detta kan göra honom till en våghals. Vanligtvis har det andra barnet motsatta egenskaper av det första barnet."

Mellanbarn kan känna sig krossade däremellan

Det yngsta barnet är alltid barnet i familjen och därför det mest bortskämda. En av experterna på DoktorTakvimi.com, Psk, säger att hans yngsta barn tenderar att gå sin egen väg eftersom hans syskon är mer avancerade än honom. Från. Hava Arıtan förklarar att det yngsta barnet kan utveckla olika sätt för sig själv att ha en speciell roll att spela som andra syskon inte har provat. Om antalet syskon är fler än två kan andra och tredje barnet bli mellanbarn. Säger att mellanbarnet ofta kan känna sig krossat emellan, Psk. Från. Arıtan sa: "Därför kan han komma in i ett självömkande humör och bli ett problembarn. Om rivaliteten mellan syskon är stor kan mellansyskonet också spela rollen som medlare i denna förvirring. Om det finns ett fjärde barn i familjen kan det andra barnet känna sig som ett mellansyskon. På så sätt kan det tredje barnet bli mer fogligt och mer socialt. Rivalitet mellan syskon är faktiskt normalt och hälsosamt, även om det ibland sätter föräldrar i en svår situation. Rivaliteten mellan syskon avgör också vilken plats de kommer att ta i det världsliga livet. Bröder och systrar har en viss livsstil i denna tävling. kazande föder upp. De bär denna stil in i sina vuxna liv också. Det är därför föräldrar måste vara försiktiga, säger hon.

En av experterna på DoktorTakvimi.com, Psk. Från. Hava Arıtan listar föräldrarnas skyldigheter enligt följande:

  • Barn ska inte jämföras med varandra. Till exempel; "Vad bra din bror mår. Varför kan du inte göra det?" Sådana meningar bör inte bildas. Varje barn har unika förmågor och prestationer. I sådana fall ska beröm ges.
  • Se till att varje barn har sitt eget utrymme och tillräckligt med tid. Det bör alltid frågas innan du delar leksaker och personliga tillhörigheter.
  • Syskon ska få veta hur man närmar sig varandra.
  • Varje barn har sin egen identitet. Tagga dem inte.
  • Uppmuntra samarbete.
  • Att vara rättvis är viktigt. Var och en av dem bör fås att känna sig speciell.
  • Barn ska ha det bra tillsammans. När de upplever konflikter fungerar dessa tider som beskyddare. Att dela goda minnen tillsammans gör det lättare att hitta lösningar.
  • Det är viktigt att föräldrar regelbundet tillbringar en-mot-en tid med varje barn.
  • Känslor och tankar om ditt familjeliv bör lyssnas på.
  • Om det blir farliga slagsmål måste familjen ingripa. Prata om vad som händer när de lugnar ner sig.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar