Invigningsdatum för Ankara İzmir höghastighetstågprojekt försenat igen

Invigningsdatum för Ankara Izmir höghastighetstågprojekt skjutits upp igen
Invigningsdatum för Ankara İzmir höghastighetstågprojekt försenat igen

Öppningsdatumet för Ankara-İzmir High Speed ​​​​​​​​​​​projektet (YHT), som kommer att minska restiden mellan Ankara och İzmir till 3.5 timmar, har skjutits upp igen. Under de senaste 10 åren har 45 procent av projektets infrastruktur färdigställts. Under projektfasen bytte transport- och infrastrukturministern åtta gånger. I projektet som inte gick framåt stannade byggnationerna helt av på många punkter.

Grunden för Ankara-İzmir YHT-projektet, vars kontrakt undertecknades den 10 juni 2012, lades den 21 september 2013. Bygget av den 2015 kilometer långa linjen, som först tillkännagavs vara klar 2018, men sedan försenats till 640 och sedan skjutits upp varje år, kunde inte slutföras på 10 år. Den beräknade kostnaden för projektet, som förutsågs till 2013 miljarder TL i investeringsprogrammet 3.5, ökade nästan nio gånger och nådde 28 miljarder TL under den mellanliggande perioden. 2 miljarder TL anslogs från årets budget. För första gången i år tilldelades endast tusen lira från budgeten för linjen på 4 miljarder 794 miljoner lira som kommer att förbinda Aydıns Ortaklar och İzmirs Selçuk-distrikt, som utgör den viktiga delen av höghastighetståglinjen.

I TCA:s rapporter angavs bristerna i projekten en efter en och deras förluster avslöjades. AKP:s vice ordförande Hamza Dağ meddelade dagen innan i Menemen att höghastighetstågsprojektet skulle vara klart 2025. Dağ pekade på entreprenörsföretaget som ansvarigt, "I februari undertecknade finansministeriet och Exim Bank of England ett låneavtal på 2.16 miljarder euro och arbetet fortsätter i tre steg. I juli 2025 kommer höghastighetstågprojektet İzmir-Ankara att genomföras.”

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar