Hur mycket blir tjänstemannen och SSK Pensionsjulihöjning? Vilken är den senaste situationen för 2022 års pensionsökning?

Hur mycket kommer tjänstemännen och SSK:s pensionslön att höjas i juli Vad är den senaste situationen i pensionsökningstakten
Hur mycket kommer tjänstemännen och SSK:s pensionslön att höjas i juli. Vad är det senaste läget 2022?

Pensionerad julihöjning kommer att ökas i år, som varje år, med hänsyn tagen till inflationsskillnaden jämfört med januari. Men i år kom uttalandena som ledde till förväntan om överraskningshöjningar för SGK- och Bağ-Kur-pensionärer efter varandra. Tja, hur mycket är pensionshöjningen i juli, hur mycket blir det?

Miljontals SSK- och Bağ-Kur-pensionärer följer noga nyheterna om pensionshöjningen. Den lägsta pensionen höjdes från 2022 66 TL till 500 2 TL efter höjningen på 500 % 1. Vilken är den lägsta pensionen (lönen) och hur mycket blir den? Medan frågan var på dagordningen kom ett uttalande från Vedat Bilgin, arbets- och socialminister. Minister Bilgin pekade på XNUMX maj för julivandringen; han gjorde dock inget nytt uttalande efteråt.

Efter tillkännagivandet av maj och juni inflationssiffror kommer höjningen i juli 2022 att bli tydlig. Medan ökningstakten för tjänstemäns inflationsskillnad och pensioner kommer att bestämmas direkt av 6-månaders inflationstakten, kommer ytterligare höjningar att stå på agendan enligt den socialvårdsförordning som antogs av parlamentet under den senaste perioden.

Medan SSK och Bağ-Kur pensioner ökar dubbelt så direkt som 6-månadersinflationen varje år, får även tjänstemän och tjänstemäns pensionärer en ökning av inflationsskillnaden två gånger om året.

Turkish Statistical Institute (TUIK) tillkännagav inflationssiffror för april 2022. Med tillkännagivandet av aprilinflationen stärktes ledtrådarna för den pensionerade och tjänstemännens julihöjning.

TURKSTAT meddelade att KPI-index, som var 686,95 i december, steg till 904,79 i april. I det här fallet registrerades 4-månadersinflationen till 31,71 procent.

Vilken är den senaste situationen i pensionskvoten?

Löneökningarna i januari och juli, som görs två gånger per år, är lika med föregående 6-månaders inflation.

Med andra ord kommer SSK- och Bağ-Kur-pensionärer att få en ökning i juli lika mycket som 6-månadersinflationen mellan december och juni. Denna siffra väckte uppmärksamhet som 4 procent för nu, enligt 31,71-månaderssiffror.

Inflationssiffror för maj och juni läggs till denna siffra. Även om priserna var noll under de följande månaderna, slutfördes 31,71 löneökning.

Vad hände med tjänstemäns och tjänstemäns pensionsförhållande?

Efter att inflationssiffrorna för april offentliggjordes stod det klart att även tjänstemän och tjänstemannapensionärer skulle få en skillnad. Tjänstemän och tjänstemäns pensionärer får också en löneförhöjning två gånger om året, precis som SSK och Bağ-Kur pensionärer.

Dessa höjningar i januari och juli bestäms av kollektivavtal. Tjänstemän och tjänstemäns pensionärer får lika mycket skillnad som inflationen, som överstiger kollektivavtalsökningstakten. Enligt april inflationssiffror har 4-månaders lönekonton uppstått.

Tjänstemän och tjänstemäns pensionärer fick en 7.5-procentig ökning av kollektiva förhandlingar i januari. I juli får de 7 procents höjning av kollektivavtalen.

I detta fall var 4-månaders inflationsskillnaden mellan tjänstemän och pensionerade tjänstemän (31,71-7,5) 24,21 procent.

Tjänstemäns ökning enligt 4-månaders inflation 31,21 procent

Om man lägger till en 7 % höjning av kollektivpriset till denna siffra, baseras tjänstemäns höjningssats på 4-månaderssiffror; Den har redan uppmärksammats som 31,21 procent. Inflationssiffror för maj och juni kommer att läggas till denna takt, vilket är fallet med SSK och Bağ-Kur pensioner.

Enligt den nyligen publicerade Market Participants Survey of Central Bank, medan den förväntade inflationstakten för maj stod ut som 2,86 procent, stod denna siffra för juni ut som 2,25 procent.

SSK, Bağ-Kur Pensionerad juli Ökningstakt 38,5 procent

Om dessa förväntade inflationssiffror blir sanna; KPI-index stiger till 951,60 och 6-månadersinflationen till 38,5 procent.

Denna 6-månaders inflationssiffra kommer att vara en ökning i juli för SSK och Bağ-Kur pensionärer.

Tjänstemän och tjänstemän pensionerade juli Ökningstakt 38 ​​procent

Tjänstemän och tjänstemäns pensionärer fick i januari en kollektivavtalshöjning på 7,5 procent. Med tanke på att 6-månaders inflationssiffran ska realiseras över detta och den 2022-procentiga kollektivförhandlingsökningen som ska genomföras i juli 7, blir tjänstemannaökningen 38 procent i juli.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar