Hälften av målet på 1 miljon studenter på yrkesutbildningscentra nås på 5 månader

Hälften av miljonstudenternas mål uppnåddes på yrkesutbildningscentra under en månad
Hälften av målet på 1 miljon studenter på yrkesutbildningscentra nås på 5 månader

Som ett resultat av de studier som genomförts av ministeriet för nationell utbildning för att bygga ut yrkesutbildningscentra och bidra till ökningen av sysselsättningen, ökade antalet elever inskrivna i yrkesutbildningscentra från 159 tusen till 502 tusen. Således har 1 procent av målet att föra samman 50 miljon medborgare med yrkesutbildningscentra i slutet av året uppnåtts på 5 månader.

Ministeriet för nationell utbildning fortsätter att bygga ut yrkesutbildningscentra och bidra till att öka sysselsättningen. I detta sammanhang, efter de ändringar som gjordes i yrkesutbildningslagen nr 2021 i slutet av december 3308, väckte yrkesutbildningscentrumen stort intresse från både arbetsgivare och medborgare. Medan antalet inskrivna studenter vid yrkesutbildningscentra var 159 tusen, ökade det till 5 tusen på 502 månader efter förordningen. I slutet av 2022 har alltså 1 procent av målet på 50 miljon elever på yrkesutbildningscentra uppnåtts på fem månader.

Med den nya förordningen får en elev som går in på yrkesutbildningscentret en månadslön på 1.276 2.126 lira under studierna och 88 XNUMX lira för gesäller efter tre år. Alla dessa avgifter betalas av staten. Dessutom är alla elever försäkrade mot arbetsolycksfall och yrkessjukdomar. Sysselsättningsgraden bland utexaminerade är också ganska hög, runt XNUMX procent. Att det inte finns någon åldersgräns för inskrivning på dessa centra är också en stor fördel.

Den mest uppmärksamhet, skönhet och hårvårdstjänster

Skönhets- och hårvårdstjänster rankades på första plats med 73 tusen 264 studenter, motorfordonsteknik var andra med 62 tusen 713 studenter och mat- och dryckestjänster på tredje plats med 44 tusen 479 elever i efterfrågan på yrkesutbildningscentra. El- och elektronikteknik kom på fjärde plats med 37 106 studenter och modedesignteknik på femte plats med 36 169 studenter.

Vid en bedömning i ämnet konstaterade nationell utbildningsminister Mahmut Özer att efter de regleringar som gjordes i lagen om yrkesutbildning den 25 december 2021 skapades en attraktiv mekanism för både arbetsgivare och ungdomar inom yrkesutbildningen och att en ny era var etablerad i att höja de mänskliga resurser som behövs på arbetsmarknaden.Han sa att han började. Özer påpekade att detta är ett historiskt steg som kommer att öka sysselsättningen för landet, "Efter förändringarna som gjordes den 25 december 2021 har intresset för yrkesutbildningscentra ökat otroligt. Antalet studenter i dessa centra ökade med mer än 5 procent på en kort period av 300 månader. Antalet lärlingar och gesäller, som var 159 tusen, har nu passerat 500 tusen. Som vår president har meddelat, siktar vi på att föra samman 2022 miljon ungdomar med dessa yrkesutbildningscentra i slutet av 1. Vi ser yrkes- och teknisk utbildning som en strategisk fråga för Turkiets framtid. Därför kommer dessa centra att spela en avgörande roll för att både minska ungdomsarbetslösheten och stärka yrkesutbildningen.”

Özer uttryckte att de kommer att fortsätta att stärka yrkesutbildningen som ministeriet och tackade sina kollegor och 81 nationella utbildningschefer i landskapet som bidragit till processen.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar