Republiken Kazakstans officiella delegation besökte Akkuyu NPP-webbplatsen

Republiken Kazakstans officiella delegation besökte Akkuyu NPP-webbplatsen
Republiken Kazakstans officiella delegation besökte Akkuyu NPP-webbplatsen

Byggplatsen för Akkuyu Nuclear Power Plant (NGS), Turkiets första kärnkraftverk, byggdes av Samruk-Kazina A.Ş., ledd av Kazakstans energiminister Bolat Akçulakov. Delegationen, inklusive styrelseordförande Almasadam Satkaliyev och representanter från näringslivet, besöktes. Utländska gäster informerades om framstegen med byggandet av kärnkraftverket i Akkuyu, och de viktigaste anläggningarna som aktivt byggs visades.

Rosatoms förste vice generaldirektör och chef för internationell affärsutveckling Kirill Komarov och AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Invigningstal hölls av generaldirektören Anastasia Zoteeva för medlemmarna i Kazakstans delegation. Gästerna besökte Eastern Sea Cargo Terminal, som är projektets huvudsakliga transportnav, efter att ha klarat den obligatoriska arbetssäkerhetsutbildningen för platsbesökare. Delegationen, som också undersökte pumpstationskonstruktionsområdet för enhet nr 1, gick också upp till den högsta punkten på platsen för att se den allmänna bilden av kraftaggregaten som byggs.

Efter rundturen utbyttes information om byggprocessen för kärnkraftverk. AKKUYU NUCLEAR INC. Medan General Manager Anastasia Zoteeva gav gästerna detaljer om genomförandet av projektet i Turkiet, delade Vadim Titov, VD för Rosatom - International Network Private Corporation, sina erfarenheter om kommunikationsaktiviteter för kraftverksbyggandet. Besöket på kärnkraftverksplatsen avslutades med en frågestund.

Akkuyu NPP, Turkiets första kärnkraftverk, kommer att bestå av fyra kraftenheter med VVER-1200 3+ generationsreaktorer utrustade med avancerade säkerhetssystem, och den totala installerade effekten för kärnkraftverket kommer att vara 4.800 60 MW. Det kommer att vara möjligt att förlänga livslängden för varje enhet, som är planerad att vara 20 år, med ytterligare 4 år, med godkännande av Nuclear Regulatory Authority efter säkerhetsanalysen. Efter driftsättningen av alla fyra kraftenheterna kommer Akkuyu NPP att producera cirka 35 miljarder kWh el per år.

Tillförseln av material och utrustning till kärnkraftverket under uppförande är resultatet av storskaligt internationellt samarbete. Det mesta av den långvariga utrustningen för Akkuyu NPP:s 4 kraftenheter, inklusive reaktortryckkärl, ånggeneratorer, huvudcirkulationspumpar, tillverkas vid ryska tillverkningsanläggningar, som ingår i Rosatoms maskinbyggnadsdivision. Beroende på tillgången på de erforderliga certifikaten från turkiska tillverkare upphandlas utrustning som ventilations- och värmeväxlingsutrustning, pumpar och tryckkärl.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar