Den 17:e kongressen för global uppvärmning hölls i Izmir

Den första av kongressen för global uppvärmning hölls i Izmir
Den 17:e kongressen för global uppvärmning hölls i Izmir

Global Warming Congress Committee höll sitt 17:e evenemang i år i Fuarİzmir mot den miljö- och klimatkris som hotar världen och vårt land. På Global Warming Congress, som har hållits varje år i 17 år för att öka medvetenheten mot klimatkrisen, lades mottot "Recycling for Better Livable Cities is Indispensable" på bordet och diskuterades. Evenemanget, som gjordes med bidrag från Izmir Metropolitan Municipality, hölls torsdagen den 12 maj 2022 på İZFAŞ, inom ramen för We-Cycle Environment and Recycling Technologies Fair, som hölls för första gången.

Arrangerat av Global Warming Convention Committee, med bidrag från Izmir Metropolitan Municipality och sponsrat av Toyota, evenemanget stöds av Economy Journalists Association (EGD), New Seeking Initiative Platform Association (YAPDER) och Renewable Energy Support Platform, som varje år.

Izmir Metropolitan Municipalitys borgmästare Tunç Soyer öppnade evenemanget, som anordnades för att sprida medvetenheten om att världen vi lever i också tillhör framtida generationer. I evenemanget, som hölls under ledning av Global Warming Congress Committee ordförande och Economy Journalists Association High Advisory Board ordförande Celal Toprak, deltog FN:s Global Compact (UNGC) styrelsemedlem Servet Yıldırım och Reis Gıda styrelseordförande Mehmet Reis och höll tal online .

İTHİB styrelseledamot Sultan Tepe modererade den första sessionen kallad "Medias perspektiv på återvinning" som hölls i foajén i İZFAŞ, ordförande för İzmir Journalists Association Dilek Gappi, President för Economy Journalists Association (EGD) Recep Erçin, Turkish Journalists Federation President Yılmaz Karaca EKOIQ Ledare Dess chef, Barış Doğru, deltog som talare.

Miljöskribenten och journalisten Ahmet Aydın Akansu var moderator för den andra sessionen "Business World's Perspective on Recycling", som också hölls i samma område. Under sessionen i den andra delen tog det civila samhällets ledare och affärsmän ordet. Small House Appliances Industrialists Association President Senur Akın Biçer, İZIKAD styrelseordförande Betül Sezgin, enhetschef för Blue Growth Policies Saygın Can Oğuz, Biotrend Energy İzmir Harmandalı Facility Manager Burak Şahin, TUDAMs ordförande Vedat Kılısç talade om hans åsikter och förslag om återvinning. gäster.

I den sista delen av kongressen, 'Varför är återvinning viktigt? frågan lades på bordet. I forumet som modereras av Celal Toprak, ordförande för Global Warming Congress Committee, Toyota Turkey Corporate Relations Director Selim Okutur, Trakyam Producing Women Cooperative ordförande Aynur Çeşmeliler, Ataşehir kommuns miljöskydds- och kontrollchef Ayten Bağdatlıoğlu Kartal, Chair Hamburger Management Turkey i styrelsen Ebru Tunç Akbulut och TOBBs avfalls- och återvinningsindustriråd höll tal. Samtidigt tog deltagarna i hallen ordet och uppmärksammade vikten av återvinning.

I slutet av evenemanget, CHP Aydın vice Hüseyin Yıldız, som kämpar med klimatkrisen, Bodrums borgmästare Ahmet Aras, CHP İzmir vice Atilla Sertel, İSTAÇ General Manager Ziya Gökmen Togay, Adana Metropolitan Municipality Mayor General Zeydan Karalar, Istanbul Energy AŞ Chef Yüksel Yalçın och uppskattningsplaketter presenterades också för olika individer och institutioner.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar