De bästa fotoramarna tagna i Marathon Izmir Run har tillkännagetts

Resultaten av tävlingen, där fotografierna tagna vid Marathon İzmir, det "Road Race Label"-certifierade internationella loppet från İzmir Metropolitan Municipality, deltog, tillkännagavs. I tävlingen, där 301 fotografier deltog, vann Hakan Yaralı förstaplatsen med sitt fotografi med smeknamnet "Leader Character".

Resultaten av fototävlingen inom ramen för Marathon İzmir, som anordnades för tredje gången i år av İzmir Metropolitan Municipality, har tillkännages. Vinnaren av tävlingen med temat "Marathon İzmir and Marathon İzmir and Marathon Sport Case Curling in Izmir Urban Life and Culture" tilldelades Hakan Yaralı med sitt foto med smeknamnet "Leader Character".

Hasan Uçars foto med titeln "Record Breaker First" vann andraplatsen och Ahmet Özers foto med namnet "Running" vann tredjeplatsen. Murat Altıncans "Help 2022"-fotografi fick hedersomnämnande, medan Serkan Yalçınkayas "Struggle"-fotografi ansågs värdig Izmir Metropolitan Municipality Sports Club Special Award. Murat Cakil, Dr. I tävlingen där Ahmet İmançer, Selçuk Kayan, Erol Özdayı och Seda Şengök var jurymedlemmar och Nedim Ekmekçiler fungerade som sekretariat, fann man 301 fotografier värda att ställas ut av 37 fotografier. Totalt 12 tusen TL kommer att delas ut till vinnarna av tävlingen.

Den här bildspelet kräver JavaScript.

De sprang för en hållbar värld

Marathon Izmir, som hölls med temat FN "En hållbar värld", sprangs söndagen den 17 april med målet "avfallsfritt maraton". Mer än 43 idrottare från 5000 olika länder deltog i det internationella loppet. Förra året förnyades etiopiska Tsegaye Getachews bästa poäng på 2.09.35 i år av kenyan Lanny Rutto. Rutto avslutade loppet med 2.09.27 och förbättrade sig med ytterligare 8 sekunder. Således bekräftades Marathon İzmirs titel "Turkiets snabbaste bana" igen. I loppet som arrangerades av Izmir Metropolitan Municipality i samarbete med Turkish Athletics Federation och World Athletics tog Meshack Kiprop Koech från Kenya andraplatsen för herrar med 2.11.21 och Mathew Kemboi från Kenya, återigen med 2.13.03. Yavuz Ağralı, som slutade loppet 2.20.02:a i herrkategorin, tog den bästa platsen bland turkiska idrottare med tiden 9. Hos damer tog Letebrhan Haylay Gebreslasea från Etiopien förstaplatsen med 2.27.35, medan Lilian Chemweno från Kenya kom tvåa med 2.28.18 och Helen Jepkurgat från samma land kom trea med 2.30.54. Aydınlı Derya Kaya rankades åttonde bland kvinnliga idrottare med tiden 3.04.29.