Betonggjutning startade vid enhet 4 i Akkuyu kärnkraftverk

Betonggjutningsprocessen för turbinsektionens grundplatta i Akkuyu NPP-enhet har startat
Betonggjutningsprocessen för turbinsektionens grundplatta i enhet 4 av Akkuyu NPP har startat

Betonggjutning av grundplattan till turbinsektionsbyggnaden har påbörjats i den fjärde enheten av Akkuyu Nuclear Power Plant (NGS). För att uppnå maximal hållbarhet kommer grundplattan att förstärkas med 4 17 kubikmeter betong och 500 3 ton armeringsjärn och höjden på plattan blir 500 meter.

Grundplattan till byggnaden där turbinanläggningen ska byggas består av 12 sektioner som kallas "ano". Under driften kommer 680 kubikmeter betong att hällas i den första anoden, och sedan kommer turbogeneratorn att installeras från breda rörledningar med en diameter på 3 meter, som är en del av anläggningens kylsystem.

Innan betonggjutningsprocessen påbörjades utfördes arbete med att förbereda gropen, vilket inkluderade skapandet av betongbasen på fundamentet med en betongvolym på 38 tusen kubikmeter, installation av vattentätning och förstärkning av grundplattan . Totalt arbetar 450 arbetare och experter i tvåskift i betonggjutningsprocessen. Den totala ytan av grundplattan för turbinsektionsbyggnaden, som är en av de viktigaste byggnaderna i den fjärde enheten, är cirka 4 tusen kvadratmeter.

Anastasia Zoteeva, General Manager för AKKUYU NÜKLEER A.Ş, sa: "Fundamentet under turbinanläggningen är en komplex struktur som kan bära och jämnt fördela de belastningar som uppstår under driften av turbinen. Grunden kommer att byggas i etapper. I varje steg uppfylls höga krav på betongens kvalitet. Liksom alla tekniska lösningar som används på Akkuyu NPP-platsen, utförs gjutningen av grundplattan för turbinbyggnaden i den fjärde enheten i enlighet med IAEA:s säkerhetsstandarder, lagstiftningen i Republiken Turkiet och den moderna krav på kärnkraftsområdet.”

Efter att betongen når den hållbarhet som anges i designen kommer dess kvalitet att kontrolleras av en särskild kommission bestående av representanter för Nuclear Regulatory Authority (NDK) och oberoende inspektionsbyrå. Sedan kommer konstruktionen av grundplattan för turbinsektionsbyggnaden i den 4:e enheten att slutföras.

Byggnaden, där grundarbeten utförs, innehåller system och utrustning för energiproduktion. Denna utrustning inkluderar turbinanläggningen, avluftaren, en anordning för att rena vatten från gasformiga föroreningar, matarvattenpumpen och hjälputrustning. I turbinbyggnaden omvandlas vattenångans termiska energi till rotationsenergi och sedan till elektrisk energi i generatorn.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş hade erhållit bygglicensen för den 4:e enheten i oktober förra året, vilket gjorde det möjligt att starta alla konstruktions- och monteringsarbeten, inklusive kärnsäkerhetsanläggningarna. För närvarande utförs konstruktions- och monteringsarbeten samtidigt på 4 kraftenheter i Akkuyu NPP. Parallellt med byggandet av kraftaggregaten byggs också allmännyttiga byggnader och hjälpanläggningar som krävs för driften av kärnkraftverket.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar